<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Cornet. Het bier dat opnieuw tot leven gebrouwen wordt.

Een bier dat zo speciaal was dat het bewaard werd in eikenhouten vaatjes in de kelders van kasteel Diepensteyn, anno 1686. Een smaak die zo uniek was dat de Graaf van Maldeghem het enkel wou delen met zijn gasten tijdens speciale gelegenheden. Daar begint het verhaal van CORNET...

Een verhaal van vriendschap, tijd en een unieke smaak.

Geïnspireerd door de historiek van het bier dat in de 17e eeuw werd gebrouwen door Theodoor CORNET in opdracht van de Graaf van Maldeghem, gingen de brouwers van Brouwerij DE HOORN opnieuw aan de slag. Ze recreëerden een zwaar blond bier met hergisting op fles, met een unieke maar subtiele houttoets. De eikenhouten vaatjes zijn vandaag vervangen door eikenhouten snippers tijdens het brouwen. Het verse hout geeft CORNET zijn unieke vanillesmaak.

Dit unieke bier smaakt het best als je de tijd neemt om ervan te genieten, samen met échte vrienden, net zoals in het verhaal van de Graaf van Maldeghem.

Dallas Antwerp bedacht een totaalconcept waarin vriendschap, tijd en de unieke smaak centraal staan.

Wat we deden:

 • Tv-billboards
 • Online film
 • Activatie
 • Website
 • Print
 

"Wat is er mooier dan te genieten van een uniek bier met échte vrienden?"

 

Kristel Geerts, Internationaal Brand Manager CORNET

 

De campagne

Om de ‘oaked’ smaak te illustreren bedachten we een basisvisual waarin het prachtige designglas en het flesje CORNET uitgespaard staan in een eikenhouten blok. Zo wordt het beeld van het bier steeds geassocieerd met de unieke houttoets. Deze basisvisual is de productsignatuur in alle communicatiedragers. Daarnaast vertellen we een verhaal van tijd en vriendschap tussen 4 mannen die mekaar opzoeken en genieten, samen met CORNET.

Cornet2.jpg


De strategie

De unieke smaak van CORNET nodigt uit om er samen met échte vrienden van te genieten. Het verhaal dat Dallas Antwerp hiervoor schreef, vertaalt dit op een herkenbare en heldere manier. Iedereen kan zich makkelijk verplaatsen in één van de vier karakters die in de online film spelen. Authenticiteit is key. Het gaat erom dat mensen zich in het verhaal kunnen herkennen. Bekijk het filmpje hieronder.

 

Zoek je een creatieve partner die je ondersteunt om je marketingdoelstellingen te behalen? Of wil je simpelweg eens ping-pongen over onze mogelijkheden? Praat dan eens met ons. Waarover we spreken mag jij kiezen. Wat we drinken tijdens dat gesprek is nu wel duidelijk...

New Call-to-actionCollega selectie tool

Deze selectie tool laat toe om tot maximaal 4 collegas te selecteren, wiens foto bij jouw post komt te staan.

Belangrijk voor de goede werking van deze tool, is dat de naam van een foto van een collega, zijn of haar voornaam bevat. Bijvoorbeeld 'eli.jpg'. De extentsie is niet belangrijk.

Gebruiksaanwijzing:

 • 1. Selecteer tot maximaal 4 collegas.

 • Anthony Buyssens
  Annelies Florquin
  Dirk Cassiers
  Jasper Wouters
  Koen Nuyts
  Marc Waelbers
  Stijn Gansemans
  Thierry De Vynck
  Eli Hermans
  Erika Kongs
  Dries De Kimpe
  Pam Ferket
  Marita Daenekindt
  Alizé Min
  Katleen Van den Bergh
  Sandra Oyen
  Sofie Papen
  Laurien Lelièvre-Damit
  Stephanie Stals
  Pieter-Jan Fraussen
  Kendy Smits
  Olivier De Laet
  Dominique Verniers
  Pieterjan Van Wyngene
  Annelien Boens
  Ann De Neckere

 • 2. Druk op de knop 'COPY' • 3. Plak de tekst in de onderstaande module (verwijder eerst de oude tekst).


 • **********************
  Dirk Cassiers,Evelien Gerene,Koen Nuyts,Stijn Gansemans

  **********************