<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

De Persgroep Advertising lanceert BrandTales

Een nieuwe creatieve cel introduceren? Dat vereist een hallucinant lanceringsevenement. Zo ontstond “Night of the BrandTales”.

Night of the BrandTales

De Persgroep Advertising vroeg Dallas Antwerp om binnen reclamebureaus ruchtbaarheid te geven aan hun nieuwe creatieve cel, BrandTales. Night of the BrandTales werd een roemrucht evenement.

Wat we deden:

 • Direct mailing
 • Website
 • Social media
 • Banners

Creatieve teams in reclamebureaus kregen een pakket met een flesje absint (bevordert de creativiteit) en een uitnodiging om deel te nemen aan de Night of The BrandTales. Op de website konden creatieven zich inschrijven voor de nacht. Daarnaast konden ze kiezen welk surprise team hen een bezoekje mocht brengen. De belangrijkste pijler van deze campagne was sociale media, zowel voor, tijdens als na het evenement. Instagram, Facebook, Twitter, Storify en het nieuwe Periscope werden in de mix opgenomen. Dit alles onder de hashtag #BrandTales. Als extra oproep om in te schrijven, werden ook banners ingezet op relevante websites.

"Night of The BrandTales was de ideale combinatie tussen branding en activatie. Een avond die niemand snel zal vergeten" 

 MARIE MERTENS, de Persgroep Advertising

 

De campagne

De campagne werd in gang gezet met een direct mailing naar het kruim van de Belgische reclamewereld. Deze creatieven kregen een uitnodiging voor de Night of the BrandTales én een flesje absint. Deze drank werd dankzij zijn hallucinogene werking vaak gebruikt door kunstenaars als inspiratiebron.

Om de bureaus te stimuleren, werden de drie beste concepten beloond met respectievelijk €100 000, €50 000 en €25 000 aan mediaruimte binnen de Persgroep media. Om de hersencellen te prikkelen konden de bureaus zich laten inspireren door het Energy team, Relax team of het Adult Entertainment team. Via het Instagramaccount werden ook extra inspirerende tips gedeeld.

Op 30 juni was het zover: de Night of the BrandTales. De creatievelingen hadden tot ‘s anderendaags 8u de tijd om hun creatie door te sturen. Tussen de brainstormsessies door kwamen de surprise teams hen verrassen en inspireren. De meeste creatieven kozen overigens voor het Adult Entertainment team. Dat zorgde voor heel wat pikante content onder de hashtag #BrandTales

De jury gaf uiteindelijk brons aan These Days Y&R, zilver aan Mortierbrigade en Duval Guillaume ging met de hoofdprijs aan de haal. De uitreiking werd live uitgezonden via de Periscope-app, en alle gegenereerde content werd in een Storify gegoten.

De strategie

BrandTales is een nieuwe cel binnen de Persgroep Advertising. Het wil een katalysator zijn voor verrassende crossmediale communicatie-ideeën die de kracht van de Persgroepmedia benutten. Om BrandTales te positioneren als dé katalysator van ideeën moesten er eerst straffe concepten op tafel liggen. Daarom richtten we onze pijlen op de bron: de vele getalenteerde creatieven in de Belgische communicatiebureaus.

De resultaten

 • 11 deelnemende creatieve bureaus
 • 24 ingezonden concepten
 • +600* instagram interacties
 • 19000* twitter views

*BRONNEN: HASHTRACKING.COM EN FOLLOWTHEHASHTAG.COM

Caseboard Night of the BrandTalesCollega selectie tool

Deze selectie tool laat toe om tot maximaal 4 collegas te selecteren, wiens foto bij jouw post komt te staan.

Belangrijk voor de goede werking van deze tool, is dat de naam van een foto van een collega, zijn of haar voornaam bevat. Bijvoorbeeld 'eli.jpg'. De extentsie is niet belangrijk.

Gebruiksaanwijzing:

 • 1. Selecteer tot maximaal 4 collegas.

 • Anthony Buyssens
  Annelies Florquin
  Dirk Cassiers
  Jasper Wouters
  Koen Nuyts
  Marc Waelbers
  Stijn Gansemans
  Thierry De Vynck
  Eli Hermans
  Erika Kongs
  Dries De Kimpe
  Pam Ferket
  Marita Daenekindt
  Alizé Min
  Katleen Van den Bergh
  Sandra Oyen
  Sofie Papen
  Laurien Lelièvre-Damit
  Stephanie Stals
  Pieter-Jan Fraussen
  Kendy Smits
  Olivier De Laet
  Dominique Verniers
  Pieterjan Van Wyngene
  Annelien Boens
  Ann De Neckere

 • 2. Druk op de knop 'COPY' • 3. Plak de tekst in de onderstaande module (verwijder eerst de oude tekst).


 • **********************
  Dirk Cassiers, Stijn Gansemans, Marc Waelbers, Julie Potloot, Thierry De Vynck, Sandra Oyen, Dominique Verniers, Lina Savat, Paul Popelier, Jasper Wouters, Annelies Florquin, Annelien Theys, Elke Ruys, Marita Daenekindt, Koen Nuyts, Katleen Van den Bergh, Erika Kongs, Anthony Buyssens, Pam Ferket, Evelien Gerene

  **********************