<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Samen met Jeroen Meus een succesvolle campagne aftekenen? Check.

Een on- en offline eindejaarsactivatie geeft boost aan verkoopcijfer Dagelijkse Kost 2

Jeroen Meus’ boek Dagelijkse Kost behoeft geen intro. Maar op vraag van uitgeverij WPG dachten we na over een slimme sales insteek die voor een boost kon zorgen tijdens de eindejaarsperiode. In plaats van het boek als must-have kookboek te positioneren, maakten we een switch en stelden we voor om een persoonlijk gesigneerde versie te verkopen als ideaal en exclusief cadeau voor onder de kerstboom.

Wat we deden:

  • Online video
  • Social media
  • Landingspagina 
 

Bûche komt zo...

Het creatieve uitgangspunt? Meus signeert. Een slimme on- en offline campagne maakte van het boek Dagelijkse Kost 2 hét ideale eindejaarscadeau. Lezers konden het boek ofwel online aankopen via een landingpage ofwel op één van de 5 geselecteerde Vlaamse markten waar Jeroen Meus signeersessies deed vanuit zijn leuke kerstbûche. Op zoek naar het ideale kerstcadeau? Bûche komt zo.

Meus_montage

 

Eenvoudige landingspagina om traffic op te vangen.

Het online filmpje werd in lange versie via social media verspreid en in korte versie op VRT, vóór en na het tv-programma Dagelijkse Kost. De CTA verwees  telkens naar de landingspagina meussigneert.be. Daarop stond niet alleen alle nodige info maar ook een link met de verkooppagina van Standaard Boekhandel, onze salespartner voor de campagne.

Dallas_case_Meus

Een oldskool field activatie bleek een gat in de markt.

Waar zitten de buyer persona’s van Dagelijkse Kost? Op Vlaamse markten. De lezers van Meus zijn ook zijn grootste fans en velen onder hen verkiezen een persoonlijke signeersessie boven een online ervaring. Daarom trokken we met Jeroen en zijn originele kerstbûche ook offline van markt naar markt en brachten we ‘Meus style’ het boek aan de man. Het bleek een groot succes. In rijen -iets dikker gesneden- stonden ze in de decemberkou aan te schuiven voor een gesigneerd exemplaar. Een inpakploeg pakte voor de gelegenheid alle boeken in, zodat kopers het kant-en-cadeau-klaar onder de kerstboom konden leggen.

Meus_signeert

En het resultaat?

In enkele weken tijd bereikten we via Facebook, Instagram en YouTube circa 200.000 fans van Jeroen Meus. Op de landingspagina kregen we tijdens campagneperiode net geen 5000 bezoekers waarvan 10% doorklikte naar de productpagina van Standaard Boekhandel. Samen met de drommen fans die op de markten hun gesigneerd exemplaar aankochten realiseerden we de nodige verkoopsboost tijdens het eindejaar.

Geïnspireerd door deze compacte online campagne? Misschien past dit ook perfect bij jouw bedrijf, merk of product?  Laat van je horen en wie weet steken we binnenkort de koppen bij elkaar om een relevante campagne op te zetten!

 

Contacteer ons

 Collega selectie tool

Deze selectie tool laat toe om tot maximaal 4 collegas te selecteren, wiens foto bij jouw post komt te staan.

Belangrijk voor de goede werking van deze tool, is dat de naam van een foto van een collega, zijn of haar voornaam bevat. Bijvoorbeeld 'eli.jpg'. De extentsie is niet belangrijk.

Gebruiksaanwijzing:

 • 1. Selecteer tot maximaal 4 collegas.

 • Anthony Buyssens
  Annelies Florquin
  Dirk Cassiers
  Jasper Wouters
  Koen Nuyts
  Marc Waelbers
  Stijn Gansemans
  Thierry De Vynck
  Eli Hermans
  Erika Kongs
  Dries De Kimpe
  Pam Ferket
  Marita Daenekindt
  Alizé Min
  Katleen Van den Bergh
  Sandra Oyen
  Sofie Papen
  Laurien Lelièvre-Damit
  Stephanie Stals
  Pieter-Jan Fraussen
  Kendy Smits
  Olivier De Laet
  Dominique Verniers
  Pieterjan Van Wyngene
  Annelien Boens
  Ann De Neckere

 • 2. Druk op de knop 'COPY' • 3. Plak de tekst in de onderstaande module (verwijder eerst de oude tekst).


 • **********************
  Anthony Buyssens,Stijn Gansemans,Eli Hermans,Alize Min

  **********************