<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 36

6 blogs die content naar een hoger niveau tillen

Annelien Boens
Geschreven door Annelien Boens
8 augustus 2018
witvlak1

Heb je zin om met een eigen brand blog aan de slag te gaan? Of wil je meer potentieel halen uit de huidige blog van je bedrijf? Perfect! Ik ging op zoek naar 6 corporate blogs die content nét dat ietsje meer geven. Zes voorbeelden uit verschillende sectoren, met verschillende doelstellingen. Allemaal voorbeelden die je perfect kunnen inspireren om het onderste uit de kan te halen. Maar oordeel vooral zelf en laat mij weten of ook jouw corporate blog in dit lijstje thuishoort.

Disney Baby: kort maar volledig

 

De Disney Blog

Disney biedt surfers een unieke blog, opgedragen aan moeders. Hier vinden ze allerlei tips en weetjes om het leven van zichzelf en hun kind kwalitatief te verbeteren. De content sluit inhoudelijk nauw aan bij de leefwereld van de doelgroep, en de berichten zijn kort maar krachtig geschreven en overstijgen de producten van Disney.

Maar wat deze blog vooral sterk maakt, is zijn toegankelijkheid. De posts bestaan doorgaans uit één paragraaf en enkele afbeeldingen, maar men daalt wel steeds dieper in de content. Zo wordt van de lezer slechts weinig inspanning gevraagd. Een mooi voorbeeld is de blogpost met titel ‘20 knutselwerkjes voor Pasen’. Elk werkje wordt vergezeld van een leuke visual, maar wie dit zelf wil uitproberen, moet op een aparte link klikken om in dit deel van het verhaal terecht te komen. Slim gezien van Disney. Zo worden lange teksten vermeden en kunnen lezers hun focus makkelijk behouden. Omdat elk stukje content apart te 'tracken' is via analytics, maken deze links het trouwens erg eenvoudig om te meten welke content populair is.

Ook de auteurs dragen bij tot het succes van deze corporate blog. Zo worden de artikels niet enkel geschreven door vaste medewerkers van Disney, maar ook door een tiental echte moeders die hun alledaagse ervaringen graag met anderen delen. En net die afwisseling zorgt voor een levendige blog.

GE Edison's desk: toegankelijke content in een hedendaags format

 

GE General Electric Blog Edison's Desk

 General Electric is niet enkel één van de grootste bedrijven ter wereld. Men experimenteert er ook graag – én goed – met nieuwe media. Zo werd het marketingplan afgelopen jaar nog verrijkt met Vine, een applicatie waarmee men filmpjes van 7 seconden maakt en deelt. Ook wat corporate blogging betreft, blinkt GE uit. En dat is geen eenvoudige opdracht. De sector waarin GE zich bevindt is abstract, de onderwerpen zijn vaak zwaar en voor het grote publiek zelfs ronduit saai.

Toch slaagt GE erin deze hinderpaal op een creatieve wijze te omzeilen. Op Edison's desk kunnen lezers allerlei nieuwe uitvindingen uit de industrie ontdekken. In elk artikel staat de auteur centraal, waardoor het abstracte GE een gezicht en menselijk karakter krijgt. Sterk werk en een treffend voorbeeld over hoe het blogging format minstens even belangrijk is dan de inhoud zelf.

Maersk Stories: dé social media referentie in B2B

Maersk Blog

 Eén van mijn favoriete brands wanneer het op online marketing aankomt, is Maersk. Net als GE slaagt dit bedrijf erin een ogenschijnlijk saai, zwaar onderwerp erg tastbaar en aangenaam te verpakken.

Ook hier zorgt het format ervoor dat lezers de content zonder al te veel inspanning kunnen consumeren. De bloggers zorgen namelijk voor focus en leescomfort, wat jammer genoeg maar al te vaak vergeten wordt op het internet. Tip: wil je graag weten waarom Maersk één van mijn favoriete online brands is? Neem dan hier even een kijkje.

Garmin: verrijk het leven van je klanten

Garmin Blog

 Toegegeven, Garmin heeft één ding mee: het product. Maar het zou wel heel eenvoudig zijn om enkel over productvoordelen te bloggen, niet? Bij inbound marketing staat vooral de consument en zijn beleving centraal. En net die twee elementen worden op de corporate blog van Garmin perfect gecombineerd. Zo vind je er zowel artikels die focussen op een product, maar er zijn ook heel wat testimonials die praktisch aantonen hoe gebruiksvriendelijk een Garmin wel niet is.

Het voordeel van deze strategie is dat alle stakeholders rondom het product een platform krijgen om hun eigen mening te ventileren. En dat bevestigt het leiderschap van Garmin. Als er zoveel relevante verhalen te vertellen zijn, moet je wel uitblinken in wat je doet. Het risico om een overload aan content te krijgen? Dat lost Garmin slim op met filters waardoor lezers enkel persoonlijk relevante verhalen en topics te zien krijgen. 

Bigelow Tea: er is altijd een verhaal om te vertellen 

Bigelow Blog

 Tijdens gesprekken met klanten hoor ik vaak dat het voor bedrijven als GE en Disney wel heel eenvoudig is om te bloggen. Ze zijn groot, bekend en hebben dus heel wat te vertellen. Klinkt logisch, maar in mijn ogen bullshit. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat er in elk bedrijf een enorme hoeveelheid waardevolle verhalen te vertellen is. Kijk maar naar Bigelow Tea.

Hun corporate blog leeft door een geweldige afwisseling aan sweepstakes, recepten, geschiedenis, bedrijfscultuur en corporate social responsibility. En dat in een mix van tekst, afbeeldingen en filmpjes. Aarzel niet om de Bigelow Tea-blog eens te bezoeken. Je vindt er niet de meest verfijnde structuur of het meest aanstekelijke design. Maar als een thee-producent zo veel te vertellen heeft, waar wacht jij dan nog op?

Bonus: The Coca-Cola Company, het mediamerk van de eeuw

Coca Cola Blog

 De website van The Coca Cola Journey is het absolute hoogtepunt van content marketing. Is het een blog? Is het een website? Of is het een e-zine? Dat laat ik in het midden. Deze website zit vooral erg knap in elkaar.

Coca Cola is één van de zeldzame merken die van contentmarketing geen marketingstunt heeft gemaakt. Alles draait hier rond de bedrijfsvisie die verweven zit in het hart van de onderneming. In zijn 2020 visie vertelde Jonathan Mildenhall, Coca-Cola vice president Global Advertising Strategy & Creative Excellence, dat Coca-Cola niet enkel content creëert om meer te verkopen. Het voornaamste doel is én blijft het ontwikkelen van een betekenisvolle interactie die emoties losweekt. Enkel door dat te doen, kan Coca-Cola 'commitment' tonen om van de wereld een mooiere plek te maken. Een erg ambitieuze strategie, die aantoont dat Coca-Cola al lang geen fabrikant van cola meer is, maar gewoon een ijzersterk mediamerk is geworden.

Ook interessant

Deze verhalen over Copywriting