<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 85

vers inbound bloed bij Dallas Antwerp

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
27 augustus 2018
witvlak1

Meetbaar resultaat blijven garanderen, dat is wat we bij Dallas Antwerp belangrijk vinden. Omdat de ROMI2-visie succesvol werkt, gingen we op zoek naar stevige versterking voor het inbound marketing team. Die versterking vonden we bij Dominique Verniers. Een man met het hart op de juiste inbound plaats én een passie voor meetbaar resultaat. 

Dominique Verniers

Van klant naar collega

Dominique is geen onbekende bij Dallas Antwerp. Hij kwam voor het eerst in aanraking met het bureau toen hij nog projectcoördinator marketing en communicatie was bij Xerius, al jaren vaste klant bij Dallas Antwerp. Op één van de Dallas workshops raakte hij aan de praat met Dirk. “Ik had al langer een sympathie voor de man en zijn drive om vooruit én verder te gaan. Toen ik hem vertelde over hoe we bij Xerius HubSpot hadden geïmplementeerd, merkte ik dat hij wel erg nieuwsgierig was. Ik heb toen tegen mezelf gezegd: als ik een stap verder wil met inbound marketing, dan moet ik het met Dallas Antwerp doen. En dat werd me ook meteen duidelijk toen ik hier voor de eerste keer binnenkwam. Dallas Antwerp is een jong, dynamisch en gedreven bedrijf. Je voelt er dat de business leeft.”

Van IT naar online marketing

Na zijn opleiding IT ging Dominique aan de slag op de IT-afdeling bij Xerius. “Ik heb me daar gedurende 13 jaar opgewerkt van junior tot verantwoordelijke IT. Toen ik vijf jaar geleden veel begon te lezen over online marketing, heb ik besloten om me helemaal te verdiepen in het onderwerp. En na het volgen van enkele cursussen, besloot ik dan ook om een nieuwe functie te introduceren bij Xerius: die van online marketeer.” 

Het web maximaal benutten

“Die nieuwe functie paste ook binnen mijn passie voor het online gegeven. Door mijn studies IT heb ik altijd wel een interesse gehad in de technische kant, toch had ik het gevoel dat ik niet volledig paste binnen een IT-profiel. Ik was nooit het soort IT’er dat acht uur lang in codeer-modus kon gaan. Het web fascineert me enorm. Vooral het meetbare eraan én de nieuwe mogelijkheden die het blijft bieden, interesseren me. Dat veel bedrijven het online aspect niet maximaal benutten en ouderwetse marketing blijven toepassen vind ik een jammere zaak. Veel marketeers stoppen na een bepaalde tijd met bijleren, toch is dat net broodnodig in een markt die snel verandert. Marketing- en sales afdelingen moeten vandaag meer dan ooit klanten willen helpen, in plaats van ze alleen producten op te dringen.” 

Geen twijfel nodig

Geïnspireerd door de vele cursussen, startte Dominique na zijn uren met een SEO-bedrijf. Steeds op zoek naar de laatste nieuwtjes uit de SEO-wereld botste hij op de term inbound marketing, en dat leidde hem naar HubSpot. “Geboeid door deze nieuwe marketing stroming begon ik meer over het onderwerp op te zoeken. Wanneer je veel leest over inbound marketing, kom je natuurlijk ook al snel HubSpot tegen. Ik heb toen maar enkele weken nodig gehad om deze tool te implementeren bij Xerius. Met een succestraject tot gevolg.”

Inbound marketing consultant

Bij Dallas Antwerp zet Dominique zijn passie voor inbound marketing verder als Inbound Marketing Consultant. Concreet betekent dat, dat hij het inbound marketing framework aan de hand van zijn expertise en cases aan verschillende (nieuwe) klanten zal presenteren. “Het was oorspronkelijk niet de bedoeling om hier een pure salesfunctie uit te oefenen, maar ik heb de laatste maanden wel ondervonden dat ik dat aspect eigenlijk ook leuk vind. Die manier van presenteren werkt en brengt resultaat op. Daarnaast zal ik ook verantwoordelijk zijn voor alles wat marketing automation, HubSpot implementaties en customer reporting omvat. 

Een sterk gevoel voor ondernemen

Tijdens een Master Class in B2B Sales en Marketing aan Vlerick werd het gevoel voor ondernemen aangewakkerd bij Dominique. Daarom sleutelt hij na zijn uren bij Dallas Antwerp ook aan andere websites. “Dit zijn vooral website voor kleinere bedrijven die niet het grote budget hebben, maar wel online aanwezig willen zijn. Ik zie dat een beetje als mijn avondwerk.” Na al het werken, ontspant Dominique graag met een goede serie of sterk boek. Al zijn die boeken vooral professioneel geörienteerd. “Ik ben altijd op zoek naar een manier om mijn werk te verbeteren.” Aldus Dominique.

cta-vacature

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief