Header 53

De 5 favoriete Cannes cases van Dallas Antwerp

Annelien Boens
Geschreven door Annelien Boens
18 juli 2019
witvlak1

Het mondaine Cannes is elk jaar het toneel voor dé hoogmis van de reclamewereld, de Cannes Lions. Juryleden steken de koppen bij elkaar om de slimste, meest creatieve, heerlijk innovatieve en effectiefste campagnes te bekronen met een leeuw (in een gamma van kleuren). Bij Dallas onderwerpen we de selectie ook elk jaar aan een kritische blik. Dit zijn onze favorieten. 

PURINA - street vet 

Probleem: Franse hondeneigenaars gaan te weinig naar de dierenarts voor een jaarlijkse check-up.

Oplossing: Een digitaal reclamescherm dat door middel van feromonen honden aantrekt en hen aanspoort er een plasje achter te laten. Op basis van de urine wordt er meteen een korte routinecontrole uitgevoerd.

Het is een mooie offline, inbound case die mensen helpt op het moment dat het voor hen relevant is én terwijl ze toch aan het wachten zijn. Er wordt heel duidelijk awareness gecreëerd rond het probleem en Purina schuift zijn producten op een relevante manier naar voren.

 

Pernod Ricard - The time we have left

Probleem: Mensen brengen te weinig fysieke tijd door met vrienden en familie in de hedendaagse geconnecteerde wereld.

Oplossing: Ze spelen in op een erg eenvoudig inzicht, gebaseerd op statistieken: “Hoeveel tijd heb je nog te spenderen met iemand?”

Een sterke purpose hebben als merk is één ding. Je mediabudget anders gebruiken en inzetten om ook echt verandering teweeg te brengen is wat Pernod-Ricard met deze campagne gedaan heeft. Hét bewijs dat een sterk idee in staat is om gedrag te veranderen.

 

National Centre for Domestic Violence -
The Not So Beautiful Game

Probleem: Een WK voetbal is een emotioneel geladen evenement, maar er is een duistere kant verbonden aan de sport die vaak over het hoofd wordt gezien. Wereldwijd stijgt huiselijk geweld. Meldingen van huiselijk geweld in Engeland nemen met 26% toe als hun team speelt en 38% als ze verliezen.

Oplossing: In een poging om de gruwelijke link tussen huiselijk geweld en voetbal te tonen, lanceerde National Center for Domestic Violence een hard-hitting campagne met zelf ontworpen vlaggen van de landen die meespeelden tijdens het WK voetbal 2018. Deze vlaggen werden verspreid op het moment dat een land verloor, net op het exacte tijdstip waarop huiselijk geweld kon plaatsvinden.

Een goede campagne die mensen ervan bewust maakt dat huiselijk geweld nog steeds een groot probleem is. NCDV heeft met deze unieke en impactvolle campagne mensen wakker geschud via een alom bekende binnenkomer: voetbal. Zo wisten ze in geen tijd heel veel mensen te bereiken.

 

Doconomy - The carbon limit credit card

Probleem: Volgens het klimaatverdrag (Akkoord van Parijs) moet de CO2-uitstoot gehalveerd worden tegen 2030 om een wereldwijde klimaatcrisis te vermijden. Consumenten kunnen hierin een grote rol spelen, want 60% van de CO2-uitstoot kan gelinkt worden aan consumptie.

Oplossing: Kredietkaart die gelinkt is aan een mobiele app die CO2-voetafdruk bijhoudt en die blokkeert als de CO2-limiet bereikt is.

Consumenten krijgen inzicht in het vervuilende aspect van hun ogenschijnlijk onschuldige aankopen. Aangezien de tijd dringt, blijft deze campagne niet hangen bij het creëren van bewustwording. Ze gaat ze nog een stap verder door overconsumptie effectief tegen te houden.

 

German Rail - No Need to Fly

Probleem: Zowat 72% van de Duitsers trekken naar het buitenland voor hun vakantie. Maar hoe overtuig je hen om Duitsland zelf te ontdekken?

Oplossing: Hen tonen dat je voor slechts 19 euro leuke plekjes, die op het eerste gezicht een verre bestemming lijken, ook dichtbij kunt ontdekken. 

Het is eerst en vooral visueel een erg leuke campagne met slim gebruik van influencers. Maar wat vooral de aandacht trekt, is het ingenieuze, geautomatiseerde technische luik langs de achterzijde van deze digitale campagne. 

 

Ook interessant

Deze verhalen over Creatie