Header 4

Is Growth-Driven Design geschikt voor jou en jouw bedrijf?

Jasper Wouters
Geschreven door Jasper Wouters
27 augustus 2018
witvlak1

Heb je al gehoord van ‘the next big thing’ in webdesign? Ken je Growth-Driven Design? Neen?

Dat is niet abnormaal. Het maakte pas recent zijn doorbraak onder de vleugels van HubSpot. Als je deze blog leest, ben je trouwens één van de eersten die ervan hoort. En ja, we snappen je sceptische houding tegen al die Engels klinkende buzzwords, maar Growth-Driven Design of kortweg ‘GDD’ is gegroeid vanuit een jarenlange frustratie en alleen al daarom het ontdekken waard.

GDD is het medicijn tegen de hoofdpijn van het klassieke proces. Het elimineert de gemiste deadlines, de hoge kost op voorhand en de overspent op het vooropgesteld budget. Anderzijds stimuleert het de groei van bedrijven over de hele wereld. Ongeacht je sector en doelgroep.

Hoe het dat precies doet, lees je in het uitgebreide eBook over GDD.

De vraag luidt nu: heeft jouw bedrijf een Growth-Driven Design-kuur nodig?

We vroegen het onze ‘Growth-Driven Design-dokter’ Eli Hermans. Hij zal je Growth-Driven Design voorschrijven als je één van onderstaande symptomen vertoont.

1: ER ZIJN VOLDOENDE MOGELIJKHEDEN OM JE BEDRIJF TE LATEN GROEIEN

Begint het binnen jouw bedrijf steeds meer te kriebelen om te groeien? Ben je klaar voor de volgende stap? Meer bezoekers, meer leads en meer klanten. Ben je er écht klaar voor?

Dan is GDD mogelijk iets voor je organisatie. Deze aanpak draait helemaal rond je bezoekers. Je ontwikkelt een website waarin de focus op hen ligt. En je zult zien dat ze dat gebaar waarderen.

Je bezoekers blijven langer op de website plakken en laten sneller hun gegevens achter. Zo genereer je sneller meer leads die mogelijk uitgroeien tot klanten.

2: JE WILT OPRECHT MEER WETEN OVER JE WEBBEZOEKERS.

Stel jij jezelf weleens vragen zoals: “Wie schuilt er achter dat nummertje in Google Analytics?”, “Is deze bezoeker al eens eerder op mijn website geweest?” of “Helpt deze pagina de bezoeker zoals ik dat wil?”

GDD geeft je hierop de antwoorden. Door deze aanpak te hanteren, monitor en analyseer je de activiteit van je websitebezoekers continu. Op basis van deze waardevolle data breng je heel eenvoudig juiste wijzigingen aan in je website.

Ben je niet oprecht geïnteresseerd in de activiteiten van je bezoekers? Dan laat je Growth-Driven Design beter links liggen.  

3: JE MONITORT JE CONVERSIERATIO EN WILT DEZE LATEN GROEIEN

Wat als dat cijfertje in Google Analytics niet converteert naar een lead?

Breekt er dan een stukje van je hart? Vloek je dan eens goed? Wil je er dan alles aan doen om de volgende websitebezoeker wél te laten converteren? Ja? Dan is Growth-Driven Design interessant voor jou.  

Als je je conversieratio graag tot grote hoogtes wilt zien stijgen, dan is er nu iets mis. Met Growth-Driven Design breng je ineffectieve gebieden op je website in kaart. Door deze data te gebruiken en deze blind spots aan te pakken, verbeter je de gebruikerservaring van je websitebezoekers en vereenvoudig je hun route van ‘vreemde’ naar ‘klant’.

Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Benieuwd hoe dit proces juist in zijn werk gaat? Bekijk dan onze gids over Growth-Driven

4: JE HEBT VOLDOENDE TRAFIEK, MAAR JE WEBSITE IS AAN VERJONGING TOE.

Vinden veel bezoekers de weg naar je website? Maar is het je opgevallen dat je website, in vergelijking met andere websites, nogal verouderd oogt?

Dan hebben we goed nieuws én slecht nieuws voor je.

Het slechte nieuws: je website is niet klaar om onbekende bezoekers tot leads én klanten te converteren. Je website is simpelweg niet geoptimaliseerd voor interactie met je bezoekers. Hij heeft een verjongingskuur op basis van de Growth-Driven Design aanpak nodig.

Het goede nieuws: je hebt het potentieel om de vruchten van GDD te plukken. Je hebt al veel bezoekers en met de nodige aanpassingen zullen onbekenden sneller converteren naar kwalitatieve leads én klanten.

Opgelet: dit betekent niet dat je met een sprankelende en nieuwe site geen voordeel kunt halen uit Growth-Driven Design. Je leest in ons eBook hoe dit exact in zijn werk gaat.

5: JE STAAT OPEN OM SAMEN TE WERKEN MET EXPERTS.

Leads én klanten halen uit je website blijft een hele uitdaging voor marketeers. Daarom is de persoonlijke begeleiding van experts altijd mooi meegenomen.

Denk je dat je voordeel kunt halen uit een groep experts die jouw website onder de loep nemen, evalueren en oplossingen aanreiken zodat je bedrijf kan groeien?

Dan heb je het meeste kans op slagen met Growth-Driven Design. Deze nieuwe manier van denken over websites vereist immers kennis én ervaring.

Die kennis en ervaring vind je terug bij het Dallas Antwerp-team. We hebben drie Growth-Driven Design-gecertificeerde specialisten die alles in huis hebben om een website te ontwikkelen die met je meegroeit! Vraag gerust een verkenningsgesprek aan.

GDDblog

Wil je liever stap voor stap ontdekken wat Growth-Driven Design voor je organisatie kan betekenen? Download dan hieronder de gids waarin we je introduceren met GDD én het proces piekfijn uitleggen.

New call-to-action

Ook interessant

Deze verhalen over HubSpot