<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 88

Hoe converteer je Facebook-fans in websitebezoekers?

Olivier De Laet
Geschreven door Olivier De Laet
29 augustus 2018
witvlak1

Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren sterk geïnvesteerd in hun Facebook-community. Maar steeds vaker stellen ze zich de vraag wat al die leuke content en die fans nu concreet opleveren. De eerste stap is het converteren van je Facebook-fans in websitebezoekers. Daar je heb zélf de touwtjes in handen, en ben je niet afhankelijk van de wetten en steeds veranderende regeltjes van dit social media-platform. Vraag jij je af waarom je er maar niet in slaagt om voldoende interactie te creëren met je fans? En hoe je die fans ook naar je website krijgt? Lees dan zeker verder, want het antwoord op deze - en vele andere - vragen vind je in deze blogpost! 

Too. Much. Information.

Sociale media zorgen voor een abrupte vervaging van de grens tussen informatieconsumptie en –productie. Hierdoor worden surfers overvallen door onverwerkbare hoeveelheden informatie. Denk aan binnenstromende tweets, Facebook-meldingen en mails. Als bedrijf wil je maar één ding: hier met kop en schouders bovenuit steken! Dat doe je met relevante content waar je fans ook effectief op zitten wachten. Tijd dus om die banale posts over het eerste lentezonnetje te verbannen. Deze klinken misschien wel leuk, maar zorgen niet voor engagement bij je fans. En dat is net waar het bij inbound marketing allemaal om draait. 

'Beter' in plaats van 'meer'

Met waardevolle en relevante content verleid je je fans niet enkel om je website te bezoeken, de kans is ook bijzonder groot dat ze vrijwillig terugkomen. Hoe gaat dit nu concreet in zijn werk? Er zijn maar drie antwoorden: kwaliteit, kwaliteit en kwaliteit. In wat volgt geven we je enkele korte maar krachtige tips om de traffic van Facebook naar je website te verhogen door middel van meaningful content.

Een studie van Disruptive Communications bracht in kaart welke social media-factoren de opinie over een merk het sterkst kunnen beschadigen. Kort samengevat: als bedrijf is het belangrijk om een evenwicht te vinden in de hoeveelheid updates die je plaatst. Probeer ook om de wensen en behoeften van jouw doelgroep in deze content te integreren. Heb je niets relevant te vertellen? Doe dat dan ook niet. Het is trouwens ook altijd leuk om concrete voorbeelden en data te voorzien. Hierdoor wordt je content niet enkel makkelijk verteerbaar, je verkrijgt als merk ook meer geloofwaardigheid. 

Call to action, please!

Wat ben je met Facebook-fans die geen directe impact op de groei van je bedrijf hebben? Inderdaad, niets. Neem daarom het heft in eigen handen en zet die passieve fans aan tot actie met een onweerstaanbare call to action. Hiermee kan je ze triggeren om eens een kijkje te gaan nemen op je website, een evenement bij te wonen enzovoort.

Opgelet! Niet alle call to actions zijn even effectief. Zo laat Facebook sinds kort toe een overduidelijke call to action-knop in posts te integreren. Marketeers vergeten echter vaak dat Facebookers over een erg goede reclameradar beschikken waardoor ze minder snel geneigd zijn hier op te gaan klikken. Kies dus bewust voor een subtiele call to action, inclusief treffende zin die het bij de lezer doet kriebelen om tot actie over te gaan. Start je zin eens met een werkwoord. Hierdoor gaat zeker en vast een belletje rinkelen.

Verder is het ook belangrijk expliciet te vermelden waaraan men zich kan verwachten na het klikken op jouw call to action. Kom ten slotte ook aan deze verwachting tegemoet door de ‘klikkers’ door te sturen naar een aantrekkelijke maar straight to the point landingspagina.

Na het lezen van deze blogpost ben je helemaal klaar om de vruchten van je online strategie écht te plukken. Toch nog wat koudwatervrees? Dan kan je altijd bij Olivier De Laet, onze Digital Strategist, terecht!

New call-to-action

Ook interessant

Deze verhalen over Social media