Skip to content
Header 94
Dominique Verniers 28 augustus 2018 3 min read

Hoe krijg je meer bezoekers op je landingspagina?

Net een nieuwe campagne, inclusief geoptimaliseerde landingspagina, online gezet? Spannend! Deze opwinding maakt echter snel plaats voor teleurstelling wanneer je merkt dat amper een handvol vrienden, collega’s en je moeder je pagina bekeken. Zonder hun gegevens na te laten, dan nog. Hoe kan je nu ook anderen verleiden? Hoe zorg je voor meer traffic naar je landing page? Hier zijn 5 concrete tips om je bezoekersaantal in no time op te drijven.

Optimaliseer je vindbaarheid (SEO)

De eerste stap naar meer bezoekers is het optimaliseren van je pagina om als één van de eerste websites in de organische zoekmachineresultaten te verschijnen. Kies daarom voor de juiste trefwoorden. Dit betekent niet dat je je landing page hals over kop moet gaan volpompen met irrelevante keywords. Ook hier geldt de regel: kwaliteit boven kwantiteit. Slechts één begeleidende paragraaf kan al voldoende zijn om je bezoekersaantal aanzienlijk op te drijven. Op voorwaarde dat je in die ene paragraaf focust op datgene waar je potentiële klanten écht naar op zoek zijn, natuurlijk. Tip: denk bij het formuleren van die trefwoorden verder dan enkel je bedrijfsnaam. Welke kernwoorden typt je potentiële klant in Google om zijn probleem op te lossen? Kortom, schrijf in de taal van je consument en denk aan het probleem waar je consument mee zit.

Start to blog en haal 126% meer leads binnen

Ben je de trotse eigenaar van een populaire blog? Dan beschik je over een rijke bron van bezoekersstromen en kan je maar liefst 126% meer leads genereren. Let er wel op dat je elke blogpost van een aantrekkelijke call to action naar je landingspagina voorziet. Ook hier is de norm: no call to action, no conversion! Klim dus in je pen en laat jezelf verrassen door de wereld van corporate blogging.

Zet sociale media in

Facebook, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Google+... In het huidige 'hyperconnected' tijdperk kan je een landingspagina bijzonder snel verspreiden. Vaak heb je als bedrijf op één van deze kanalen reeds een community opgebouwd. Een goede post, die je op het juiste moment live zet, kan je landing page als een lopend vuurtje doen verspreiden en voor meer bezoekers zorgen. Hou wel rekening met de eigenheid van elk kanaal. Op LinkedIn post je best geen foto's van katten, terwijl er op Facebook wel ruimte is voor wat meer humor. Je landingspagina verspreiden via sociale media helpt trouwens ook om nog beter te scoren in Google! Remember SEO?

Geef je bezoekers geen reden om te vertrekken

Heb je de analytics van je landingspagina al eens bestudeerd? Dan weet je vast wel dat de 'bounce rate' het percentage bezoekers is dat direct terug vertrekt zonder verder op ontdekkingstocht te gaan. Traffic naar je website waar je eigenlijk niets aan hebt, dus. Welke factoren stimuleren dit vervelend wegklikgedrag en hoe kan je dit nu vermijden? Heel wat landingspagina’s kunnen je het gevoel geven dat je een eeuwigheid moet wachten voor ze geladen zijn. No wonder dat men afhaakt. Wist je trouwens dat je ranking in Google stijgt bij een kleinere laadtijd? Ook hier komt die dekselse SEO terug in het spel! Begin dus alvast met het verkleinen van je afbeeldingen en je bent al een heel eind op weg. Bezoekers zijn ook snel geneigd om weg te klikken wanneer je ze onvoldoende doorheen je content begeleidt.

Rol een opvangnet uit

Last but not least: misschien ís jouw landingspagina wel traffic-proof, maar zijn je bezoekers gewoon eeuwige twijfelaars. Laat deze waardevolle potentiële leads niet wegglippen en voorzie een uitgebreid opvangnet. Dit kan met een lijstje van suggesties van andere pagina's die ze misschien ook wel leuk zullen vinden. Je landingspagina maakt immers altijd deel uit van een volledige customer journey. Een wat? We vertellen je er binnenkort meer over.

Ziezo. It's as easy as that! Met deze 5 tips ben je helemaal klaar voor een serieuze boost van de traffic naar je landingspagina. De eerste stap naar meer resultaat is gezet.