Om je zichtbaarheid op het world wide web te vergroten, is SEO essentieel. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om die verschillende - en vooral ingewikkelde - Google-algoritmes bij te benen. Wat is belangrijk, wat niet? Waar houden zoekmachines nu écht rekening mee bij hun indexering? Heel wat corporate bloggers weten zich geen raad met deze vragen. Ze schrijven een schitterende post, maar daar blijft het vaak ook bij. Zonde! Daarom geven we je een korte checklist om je blogposts voortaan volledig SEO-proof te maken.
1. Eén à twee long tail keywordsHeel wat inbound marketeers overladen hun blogposts met tonnen trefwoorden. Tevergeefs, want zoekmachines zijn slimmer dan je denkt en hebben dit al snel door. Te veel trefwoorden leiden trouwens ook de aandacht van je focus af. De beste bloggers schrijven dus met een beperkt aantal trefwoorden over een mooi afgebakend onderwerp. Long tail keywords zijn echte aanraders. Dit zijn – zoals je vast wel kon raden – trefwoorden met een 'lange staart'. Hoe langer de zoekterm of zoektermencombinatie, hoe groter de conversieratio. Iemand die ‘auto’ ingeeft in de zoekmachine, wil zich wellicht enkel informeren en bevindt zich bovenaan de salesfunnel. Personen die opzoek zijn naar ‘zwarte auto diesel sportvelgen’, zoeken meer gericht en bevinden zich onderaan de salesfunnel. Net omdat zij veel sneller zullen converteren, zijn het die personen die je er als marketeer wilt uitvissen. Maar waar in je pagina horen deze 'langstaartigen' nu het beste thuis?
Elke corporate blogger moet zorgen voor een optimale web-ervaring. Of men je blog nu via een laptop, smartphone of tablet leest, het format en de lay-out moeten steeds hetzelfde zijn. Maar liefst 61% van alle mobiele surfers keert terug naar Google wanneer de informatie die men nodig heeft niet duidelijk leesbaar is. Een responsive design is dus een absolute must!
Om hun content op te leuken, gebruiken veel bloggers afbeeldingen. Wat ze echter vaak niet weten, is dat deze visuele elementen je website ook beter zichtbaar kunnen maken in het fel bezaaide zoeklandschap. Google is gek op alt tags. Dit zijn 'naamkaartjes' die tevoorschijn komen wanneer je met je cursor over afbeeldingen beweegt. Zoekmachines kunnen niet precies weten wat er precies op je afbeeldingen te zien valt, maar leiden uit deze tags af hoe interessant en relevant de inhoud ervan is. Voorzie daarom elke afbeelding op je corporate blog dus van de juiste alt tag.
In lang vervolgen tijden, zorgde al wie de indexering van zijn pagina wou verhogen voor voldoende backlinks. Dit zijn verwijzingen naar jouw pagina op externe webpagina's. De komst van verschillende Google-algoritmen heeft dit vandaag echter een stuk moeilijker gemaakt. Alles draait nu om kwaliteit, eerder dan kwantiteit. Naast het aantal backlinks, zal Google dus ook de individuele waarde van elke verwijzing meten. Zoekmachines vinden het leuk om te zien dat websites met een hoge autoriteit binnen jouw domein naar jouw pagina verwijzen. Verder is het ook slim om intern te linken naar andere pagina's op je eigen website. Bezoekers zullen langer blijven hangen, waardoor de kans op conversie alleen maar toeneemt. Score!
Dit was het dan: kort en krachtig, maar zodra je deze tips onder de knie hebt, zijn je blogposts niet alleen boeiend, maar ook SEO-proof!
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Deze verhalen over SEO
Dallas Antwerp, Sint-Paulusplaats 19, 2000 Antwerpen
+32 (0)3 260 64 70 - Stuur ons een e-mail