Header 74

Hoe kies je jouw HubSpot partner?

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
15 oktober 2018
witvlak1

HubSpot, de all-in-one tool, is eigenlijk een complete toolbox voor marketing, sales en service. Samen met een gespecialiseerde partner kan je team snel aan de slag en haal je het onderste uit de HubSpot kan. Hoe selecteer je de HubSpot partner die perfect bij jou past? Enkele beproefde tips & tricks.

HubSpot, de all-in-one tool, is duidelijk voor marketeers gemaakt, niét voor IT’ers.
Dit zegt iets over HubSpot, maar ook over de soort partner die je nodig hebt om zoveel mogelijk uit HubSpot te halen. Niet zomaar een IT’er die de software installeert, maar liefst een 360° marketing agency dat volledig thuis is in alles wat je met HubSpot kunt realiseren - en die ook de nodige ondersteuning biedt bij de uitvoering hiervan.

Een HubSpot partner heeft vier belangrijke taken:

  • HubSpot vakkundig installeren bij jou;
  • het systeem naar jouw behoeften en wensen helpen inrichten;
  • je team op weg helpen om alle voordelen te genieten;
  • je bijstaan met de kennis en services die je nodig hebt, zoals: strategie, advies rond inbound marketing en marketing automation, content planning en creatie, advertising, SEO, e-mail marketing, en zo meer.

Vooral die twee laatste taken zijn belangrijk, want ze onderscheiden de excellente partners van de anderen. Een ideale HubSpot partner ontzorgt je volledig en levert exact wat je nodig hebt om meer leads te genereren en je business te doen groeien. Het is een team dat jouw team aanvult en versterkt met kennis en service op maat.

Tips voor je HubSpot partner hunt

Kies voor een partner die verder kijkt dan alleen de technologie. Een partner met een duidelijke visie. Want als de basis van jouw inbound marketing strategie niet goed wordt gelegd - zoals in het kaart brengen van je buyer persona’s , de contentstrategie, je funnel - dan zal je met HubSpot helaas ook niet de gewenste resultaten boeken. Daarom:

  • kies voor een strategische partner met visie;
  • die meedenkt met je business maar ook actief meewerkt;
  • vraag dat die partner mee verantwoordelijk wordt voor het behalen van de KPI’s.
Artboard 50

Allemaal goed en wel, denk je, maar hoe vind je die partner ‘who ticks all the boxes’?
Deze tips helpen je zeker op weg. 

1/ Kies voor een erkend partner 

Check de HubSpot partner directory. Je vindt er niet alleen alle agentschappen die erkend zijn als partner, maar ook reviews van gebruikers en welke certificaten het agentschap behaald heeft.

2/ Ga voor Platinum

Je hebt winkeliers en je hebt authorised dealers. Zo ook met HubSpot. Een erkend partner herken je duidelijk aan het label. HubSpot partners zijn er in vier categorieën: Silver, Gold, Platinum en Diamond. (Van die laatste categorie zijn er geen in België). Dit in stijgende lijn van aantal HubSpot klanten, ervaring, kennis en zo meer.

… en meer. De ‘betere’ HubSpot partner volgt alle laatste ontwikkelingen op de voet en overlegt geregeld met andere HubSpot experten, ook live in Dublin en Boston. Is hij bovendien beta tester? Een bijkomend pluspunt, want daardoor ben jij ook sneller op de hoogte van nieuwe features.

Tip: de ideale HubSpot partner is er een die zoveel mogelijk kennis met je deelt. Wil je ervaren hoe dat kan? Schrijf je dan in voor de Dallas blog en blijf op de hoogte wanneer er een HubSpot User Group (HUG) plaatsvindt. Zo ontdek je hoe HubSpot je kan helpen om impact te creëren op je business.

husbpot partner - platinumbadge

3/ Kies voor een lokaal agentschap

Steeds meer communicatie verloopt online, maar bij het implementeren van HubSpot en inbound marketing maken overleg en service het verschil. En dat mag gerust live zijn. Een partner van hier staat snel aan je zijde wanneer nodig. 

4/ Hoe meer certificaten, hoe beter

HubSpot is bekend om zijn uitgebreid pakket aan opleidingen onder de noemer HubSpot Academy. Inmiddels zijn dat er meer dan twintig, zowel voor je eigen medewerkers als voor HubSpot partners. Check welke certificaten het agentschap in huis heeft. Hoe meer, hoe beter.

Hubspot Partner (2)

5/ Beter een Certified Trainer

Om zo snel mogelijk te kunnen genieten van alle voordelen die HubSpot biedt, is het belangrijk dat je team helemaal ‘mee’ is. Met een gecertificeerd trainer komt dit vlot voor mekaar. Ook de optie tot coaching opent mogelijkheden.

Twijfel je nog of HubSpot echt iets voor jouw bedrijf is? Vragen rond de ideale HubSpot partner?
Maak een afspraak met Marjan en het klaart allemaal op. Gegarandeerd.

marjan_800x800

Wil je eens babbelen over HUbspot?

Boek een call met Marjan

 

Ook interessant

Deze verhalen over HubSpot