Header 45

Een bureau waar iedereen 'inbound certified' is: wat heb je eraan als adverteerder?

Jan Algoed
Geschreven door Jan Algoed
27 november 2019
witvlak1

Bon, er is eerst nog een andere  vraag die zelfs dwingender is: waarom ben je als adverteerder beter af met inbound marketing tout court? Welnu, – en ik wik hier m'n woorden – àls marketingcommunicatie al een toekomst heeft, dan is dat in de gedaante van inbound marketing. En –ging hij onverstoorbaar verder– àls je nu al samenwerkt met mensen die allemaal inbound certified zijn, dan pas vind je je zielenrust terug.

Iemand toevallig Netflix of Spotify?


Deze of gene studie
mag dan al aantonen dat 'consumenten  reclame op televisie veel aandachtiger bekijken dan op sociale media', we spreken hier in beide gevallen over reclame.  En om aandacht aan reclame te kunnen besteden moet je ze eerst wel nog zien. (Neen, dat laatste komt niet uit een studie.)

Feit is dat de vensters waarlangs adverteerders mensen kunnen bereiken alsmaar meer dichtgespijkerd worden. En voor zover mensen dat zelf niet doen met adblockers of browsers à la Brave, doen een aantal populaire contentbedrijven dat wel voor hen. Tijdens je binge-watch van Bodyguard (ik zeg zomaar iets), ben je voor adverteerders onbereikbaar.

En ga je nu eens eindelijk uitleggen wat inbound marketing precies is? Dank je!

Intentie en interesse. Daar draait het hem om bij inbound marketing. Het hele idee is dat je mensen gaat opvoeden en problemen helpt op te lossen voor zover één en ander te maken heeft met de producten of service die je aanbiedt.

Je huurt zo weinig mogelijk andermans publiek in. En je bouwt zoveel mogelijk je eigen publiek op van mensen die een oprechte interesse tonen in wat je doet. Omdat wat je vertelt ook echt een antwoord biedt op het probleem waarmee ze worstelen.

En als je diezelfde mensen goed helpt, dan kopen die wellicht ook bij jou éénmaal ze er klaar voor zijn. Zo zitten we in mekaar: het ene plezier is het andere waard.

Dit is inbound. Merci voor het geduld. Echt waar. 👊

Een certificaat, zeg je? En moet je daar moeite voor doen?

Voor niets gaat de zon op. Zo een certificaat kost wel degelijk moeite. Je stopt er minstens dik vier en een half uur in om de stof te verwerken. En je examen neemt nog eens een uur in beslag. Maar het betekent wel dat je al een heel goed idee hebt van hoe inbound marketing werkt. Brian Halligan zal dat met plezier voor je bevestigen.

Inbound Marketing CertifiedWeten is altijd beter dan niet weten. (Van wie deze quote?)

We horen het je denken: "Leuk voor jullie, maar wat heb ik eraan?"

Inbound wint alsmaar aan belang. De privacy-wetgeving zal er vooralsnog niet slapper op worden, integendeel. En ongevraagde reclame buitenhouden is tegenwoordig zo simpel als een sticker op je brievenbus plakken.  

Je hebt alle baat bij een inbound-approach met een stevige klemtoon op contentmarketing. Maar dan wel in samenwerking met mensen voor wie dit soort werk geen  schoolreisje is. Bij Dallas Antwerp houden we gewoon iedereen elke dag bij de les. En precies dat zorgt voor een hands-on aanpak waarbij we klein starten en pas de volgende stap zetten als het motortje begint te draaien.

En, wat houdt jou tegen om zelf zo'n certificaat te halen?

Nu we het toch over inbound hebben. Het zou een uitstekend idee zijn om zelf zo'n certificaat te halen. Wat denk je? Het voordeel is dat we dan samen een stuk sneller opschieten: we delen immers hetzelfde vocabularium.

Vind je een certificaat nu net iets te veel moeite? Niet erg. We hebben ook nog een brochure voor je waarin we haarfijn uitleggen hoe je je contentstrategie naar het volgende niveau tilt. Minder arbeidsintensief. Maar daarom niet minder interessant.

Content-strategie? Zo pak je dat aan.

Ook interessant

Deze verhalen over Inbound marketing