Skip to content
Dirk Cassiers
Dirk Cassiers 6 oktober 2021 3 min read

“Impact, dat is de dada van Dallas”

Impact scoren met creatie- en conversieskills: het is dé essentie van wat Dallas Antwerp als agency doet. Maar wat betekent het begrip impact juist? En is dat niet iets heel persoonlijks? Voor Managing Partner Dirk Cassiers betekent het in ieder geval een verschil maken. Hoe hij dat doet – op persoonlijk vlak én met Dallas – doet hij uit de doeken in dit interview.

Wat betekent impact voor jou?

Impact is een breed begrip. Zo kan je als mens een impact hebben op het leven van anderen, door je maatschappelijk te engageren bijvoorbeeld. Maar ik bekijk het ook in de context van onze sector. Impact is namelijk de dada van Dallas. Wat we ook creëren – een strategie, content, een creatief concept, … - we hebben altijd een doel voor ogen. Zo willen we leads genereren, een merk stevig positioneren of een gedragsverandering teweeg brengen. Bij dat laatste denk ik spontaan aan onze antirookcampagne voor Kom op tegen Kanker. Met onze tv-spots vertelden we ouders dat binnen roken nooit oké is en vroegen we hen om dat in de toekomst buiten te doen.

“We beseffen met zijn allen te weinig welke impact we op elkaar hebben.”


Is impact niet subjectief?

Dat kan. Al maken we impact het liefst ook meetbaar. Dat zat al in een vorig leven in ons DNA, toen ik met mijn bureau CreAdvice vooral actief was in direct marketing en database marketing. Die roots vertalen we met Dallas Antwerp naar het digitale tijdperk. Vandaar onze huidige focus op inbound marketing en onze basline: Imagine Impact. Twee woorden die pas écht het verschil maken als ze kunnen samenwerken.

Naast Managing Partner bij Dallas Antwerp, maak ik ook deel uit van de band ‘De Grungblavers’ en heb ik een eigen project ‘Cass’. Ook in die muzikale projecten is impact niet onbelangrijk. Het vormt echt de rode draad in mijn leven. Natuurlijk zie ik liever een swingende massa, dan een publiek dat bewegingloos met de armen gekruist staat. Als ik mensen (letterlijk en figuurlijk) kan bewegen, perform ik zelf ook beter. Inderdaad, impact komt terug.

“Impact hebben, dat komt terug. Je gaat er zelf ook beter door performen.”


Wat is voor jou de meest impactvolle campagne?

Ik denk spontaan een film van onze eigen Creative Director Stijn Gansemans voor Microsoft Advertising - Bring the Love Back. Wat me vooral treft is dat deze campagne na 14 jaar nog altijd erg relevant is. Er is ondertussen niet veel veranderd bij merken en adverteerders. Zij weten nog altijd te weinig over hun consumenten, verliezen voeling en missen daarom de connectie. Op dat vlak is er nog een weg af te leggen.

Wat is de meest impactvolle campagne waaraan je zelf hebt meegewerkt?

Er zijn er veel die straffe resultaten hebben opgeleverd. Ik denk dan aan de reeks JOE fm-campagnes, met 99 Luftballons en The National Surprise Party. Om maar iets te noemen, hé. Maar ook voor P&V maakten we onlangs een impactvolle campagne. Na een periode vol corona-ellende brachten we een hoopvolle eindejaarsboodschap waarin we mensen aanspoorden om mooie plannen te blijven maken. Puur, warm en bovenal heel menselijk: zo’n campagne doet het voor mij.

Wat is jouw ultieme tip om impact te scoren?

Aansluitend op wat ik zonet zei: ga in de schoenen staan van je doelpubliek. Kom te weten wat er leeft. Want alleen als je dát weet, kan je mensen effectief in beweging brengen. Daarom hamer ik zo dikwijls op het belang van buyer persona’s. Om die ideale klantprofielen te schetsen doen we veel in-depth interviews. Noodzakelijk, want anders kunnen we onmogelijk raak schieten. Uit die buyer persona’s vloeit al de rest voort: de contentstrategie, de kanalen die je moet gebruiken, sterke creative deliverables, ... en dus ook impact.

Durven testen en experimenteren is ook noodzakelijk. Trial & error, ja. Met voldoende tijd, middelen en energie kan je de juiste snaar doen trillen. En dan is impact creëren eigenlijk een makkie. Schoon gezegd hé?

 

Confessions CTA 1