<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 3.jpg

“Impact, dat is de dada van Dallas”

Dirk Cassiers
Geschreven door Dirk Cassiers
2 januari 2019
witvlak1

Impact scoren met creatieve én conversieskills: het is de essentie van wat Dallas als agency doet. Maar: wat is impact, én wat betekent impact voor iemand persoonlijk? Wij legden onze managing partner Dirk Cassiers 4 vragen mét impact voor, hij schreef zelf zijn antwoorden neer.

Wat betekent impact voor jou?

Impact kan je op veel manieren bekijken. Ik denk dan in de eerste plaats aan impact op iemands leven: maatschappelijk, familiaal en vriendschappelijk. Maar ik zie het meteen ook in de context van onze business. Impact is de dada van Dallas. Van alle dingen die wij maken - een strategie, content, een creatief concept - verwachten wij dat ze impact scoren. Dat ze leads genereren, of een gedragsverandering teweegbrengen, … Bij dat laatste denk ik meteen aan onze eigen antirookcampagne gericht op ouders: “Binnen roken is nooit oké”.

Impact maken we liefst ook meetbaar. Meetbare resultaten: dat zat al in een vorig leven in ons DNA, toen ik met mijn toenmalige bureau CreAdvice vooral actief was in direct marketing en database marketing. Die roots wilde ik met Dallas doorvertalen naar het digitale tijdperk. Vandaar onze focus vandaag op inbound marketing. En outbound marketing, maar altijd met meetbare resultaten. Anders heeft het geen zin.

Impact heeft voor mij liefst een positieve betekenis. Liever geen impact zoals van een bom. Of zoals van het al dan niet tekenen van een migratiepact. Impact kan ook zeer persoonlijk zijn, en dan is het misschien juist heel sterk. Als werkgever iemand een compliment of een schouderklopje geven kan zo’n impact hebben. Dat doen we soms te weinig.

We beseffen met zijn allen te weinig welke impact we op elkaar hebben.

Ik maak ook deel uit van de band De Grungblavers en heb daarnaast nog een eigen project: Cass. En ook daar is impact belangrijk. Natuurlijk zie ik liever een bewegende, deinende massa dan mensen die met de armen gekruist staan, afwachtend. Als zij swingen, ga ik ook beter performen. Impact komt terug. Als ik iemand kan ontroeren en bij hem of haar herinneringen oproepen, dan kan dat louterend werken. Ook dat is impact.

Impact hebben, dat komt terug. Dan ga je zelf ook beter performen.

Wat is voor jou de meest impactvolle campagne aller tijden en waarom?

Dat vind ik een moeilijke vraag, door de jaren heen is er al zoveel de revue gepasseerd. Spontaan denk ik wel aan een impactvolle film van onze eigen Stijn Gansemans voor Microsoft Advertising - Bring the Love Back. Wat me vooral treft is dat die film na 11 jaar nog altijd zo relevant is. Er is ondertussen niet veel veranderd bij merken en adverteerders. Zij weten nog altijd te weinig over hun consumenten, verliezen de voeling en missen daarom de connectie. Op dat vlak is er nog een lange weg af te leggen.

Wat blijft hangen zijn campagnes die mij bewegen. Zoals het kerstfilmpje van John Lewis met Elton John, ja. Ook deze Don’t text and drive campagne is me bijgebleven.

 

Wat is de meest impactvolle campagne waaraan je ooit hebt meegewerkt?


Ook een moeilijke vraag (lacht). Er zijn er veel die ik tof heb gevonden en die straffe resultaten hebben opgeleverd. Ik denk dan aan de reeks JOE fm campagnes, met 99 Luftballons en The National Surprise Party. Om maar iets te noemen, hé. Spontaan denk ik ook aan ‘Behind the Wheel’ voor Volkswagen. Niet van Dallas maar van Landvogel waar mijn zoon Thomas aan de slag is. Storytelling op dat niveau, het beklijvende, de passie, het racen, daar kan ik echt naar kijken. 

De impactvolle tip van Dirk

Aansluitend op wat ik zopas zei: ga in de schoenen staan van je klant. Kom te weten wat er leeft. Want alleen als je dát weet, kan je mensen effectief in beweging brengen. Daarom hamer ik zo dikwijls op het belang van buyer persona’s. Om die ideale klantprofielen te schetsen doen we veel in-depth interviews. Noodzakelijk, want anders schieten we ernaast. Uit die buyer persona’s vloeit al de rest voort: de contentstrategie, de kanalen die je moet gebruiken, sterke creative deliverables, ... Meer weten over buyer persona's?

Download hier onze handige gids.

Ook belangrijk is dat je de tijd neemt om te testen en te experimenteren. Trial & error, ja. Met voldoende tijd, middelen en energie kan je de juiste snaar doen trillen. En dan is impact creëren eigenlijk een makkie. Schoon gezegd hé? 


marjan_800x800

EENS BABBELEN over een impactvolle campagne?

Boek een call met Marjan

Ook interessant

Deze verhalen over Creatie

Schrijf je in op de nieuwsbrief