<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 41

Inbound marketing strategie: 4 cruciale stappen.

Jasper Wouters
Geschreven door Jasper Wouters
27 augustus 2018
witvlak1

De Inbound marketing-methodologie is redelijk logisch en eenvoudig. Het effectief implementeren daarentegen lukt weinigen.

Logisch ook. Want bij het uitrollen van een inbound marketing strategie komt er veel kijken. 

Denk maar aan Keyword research, Buyer Persona's, Content Strategie, Conversie-optimalisatie, Marketing Automation & bla, bla, bla... 

In feite mag geen enkele stap overgeslagen worden om woekerresultaten te behalen. Zie je dat niet zitten om alleen te doen? Boek dan ons Marjan om te zien waar wij je kunnen helpen.

Of scroll door om vier cruciale stappen van inbound marketing te lezen.

1. SMART doelstellingen, betere resultaten

De eerste stap is tevens ook een valkuil: marketingdoelstellingen definiëren. Be smart, gebruik SMART. Deze eenvoudige methode laat je toe om afgelijnde marketingdoelstellingen op te stellen. Ten eerste: wees specifiek. Vermijd vage termen en nietszeggende zinnen. Ga voor heldere en concrete doelstellingen. Zorg er ook voor dat deze doelstellingen meetbaar zijn.

We willen allemaal records breken. Toch moet je erover waken dat je doelstellingen haalbaar zijn. Als je het afgelopen jaar 20 leads per maand aanbracht, is het niet verstandig om je doelstelling voor het komende jaar op 2.000 vast te leggen. Formuleer ook relevante doelstellingen. Waarom zou je een doelstelling formuleren als die niet relevant is? Tot slot: je doelstelling afbakenen in de tijd is een absolute must. Je moet weten wanneer je een bepaalde doelstelling moet behalen zodat je kunt beginnen plannen aan je volgende doelstellingen.

Wil je de SMART-methodologie toepassen op jouw inbound marketing-strategie? Je ontdekt er alles over in deze blog.

2. Hoe omgaan met je verzamelde data?

Een succesvolle campagne achter de rug waardoor je in één klap duizenden e-mailadressen verzamelde? Of is het je gelukt om een enorm klantenbestand op te bouwen? Dan zit je bovenop een waardevolle berg van data. De tweede cruciale stap van inbound marketing gaat over het nuttig gebruiken van deze gegevens.

We geven de oplossing al mee: buyer personas. Dallas Antwerp en andere aanhangers van inbound marketing zweren hierbij. Buyer personas zijn fictieve representaties van je ideale klanten. Dankzij jouw berg van data benaderen ze de realiteit zo goed mogelijk. Hoe helpen ze je nu concreet? Wel, ze geven dat ene duwtje in de rug om prospects op een logische manier doorheen het salesproces te begeleiden. Boodschappen die voor een algemeen publiek bestemd zijn, slagen er zelden in om harten te veroveren. Vuur daarom je content af op een zo nauwkeurig mogelijk afgelijnde doelgroep.

Meer weten over buyer personas en hoe je deze opstelt? Download dan zeker de startersgids die je in deze blog ontdekt.

3. Is jouw website conversie-proof?

Beeld je in: je bent eigenaar van een fysieke winkel. Je krijgt dagelijks bezoekers over de vloer, maar buiten wat rondkijken doen ze niets. Wat heb je dan aan deze bezoekers? Helemaal niets. Dat geldt ook voor jouw website. Staar je niet blind op deze visits, want aan bezoekers die niet converteren heb je niets.

De traditionele OTS (Opportunity to See) en OTH (Opportunity to Hear) zullen ongetwijfeld voor heel wat leads zorgen, maar worden die leads ook effectief klant? Dat blijft voor heel wat bureaus een groot vraagteken. Daarom staat de huidige creatieve sector voor een grote uitdaging: creativiteit inzetten als business driver voor meetbaar resultaat. Daarom ontwikkelde Dallas Antwerp een ROI-calculator. Deze calculator helpt je om een eerste beeld te krijgen van wat inbound marketing voor jouw bedrijf kan betekenen. 

4. Maak straffe en relevante content

Thumbs up voor organisaties met een eigen blog. Door waardevolle content steeds meer prioriteit te geven genereert 57% van alle marketeers nieuwe klanten. Dat juichen wij enkel toe. Toch is er een valkuil waar zelfs Indiana Jones (mocht hij bloggen) zou over struikelen: het creëren van straffe en relevante content. Goede inbound marketing voeren valt of staat hiermee.

Dallas Antwerp zou Dallas Antwerp niet zijn als we je hiermee niet zouden helpen. We geven je zeven tips zodat je vanaf nu enkel nog maar relevante content creëert.

  1. Tip: last van een writer’s block? Denk dan aan wie jouw blog moet lezen. Welke vragen spoken door hun hoofd? Formuleer daarom buyer personas.

  2. Tip: Heb je een onderwerp in gedachten? Trek dat onderwerp open zodat je er minstens tien blogposts uit haalt.

  3. Tip: Varieer je content. Je wilt toch ook niet dagelijks hetzelfde op je bord krijgen? Wissel lange teksten af met korte checklists of giet je tekst in een infographic. Of chatbots!

Inbound marketing STRATEGIE: checklist

Inbound marketing vertrekt vanuit de leefwereld van je doelpubliek. De hele methodologie is erop gericht om je doelgroep via verschillende campagnes langzaam maar zeker binnen te ‘trekken’ in je verkoopfunnel. Door het vermijden van bovenstaande valkuilen voer je ongetwijfeld succesvolle inbound marketing. Toch moet je nog een en ander finetunen vooraleer je van perfectie kunt spreken.

Daarom stelden we een handige checklist voor je samen waarin stap voor stap wordt uitgelegd wat je precies moet doen voor een inbound marketing campagne met resultaat. Deze checklist vind je in deze blog of download je via de button hieronder.

New call-to-action


Schrijf je in op de nieuwsbrief

Reacties (0)

Nog geen reacties

Geef hier je feedback of stel je vraag.