<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 75

Jumpin' met Isabel A, account director met toverstaf

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
28 augustus 2018
witvlak1

Isabel Artoos. Haar naam doet meteen denken aan een bekende drukkerij in Kampenhout. En dat blijkt nog te kloppen ook, ‘t zit in de familie. Ook in haar visie op reclame laat ‘de print’ haar niet los, DM is een oude liefde. Maar één van de redenen voor haar ‘jump’ naar Dallas is toch de grote kans die ze er krijgt om zich verder te verdiepen in die ándere, nieuwe media. 41, always learning en mateloos geboeid door mensen: hier is ze.

Isabel Artoos

Teamplayer. Flexibel. Sociaal/verbaal. Betrokken bij mensen. Compromiszoeker.

Waar liggen Isabels roots? Ze woont in Onze-Lieve-Vrouw-Waver bij Mechelen, groeide op in Haacht en Keerbergen, liep school in Betekom bij Aarschot. Van kleins af aan voelde ze zich het best in de buurt van mensen. Als kind in de turnkring en in de zaak van haar ouders: ‘Cardell mannenkleding’. Daar hielp ze mee aan de kassa tijdens de solden en pakte cadeautjes in tijdens de feestdagen. Even graag was ze thuis bij mama in de keuken, om te kijken, te babbelen en mee te helpen. Geen kwajongensstreken, ook geen verontrustende signalen dat ze later in de reclame zou terechtkomen. Na het middelbaar werd ze vertaler Frans-Spaans en daar deed ze ook nog een licentie marketing & sales management bovenop.

"Het was nooit mijn bedoeling om als vertaler te werken. Ik startte bij de persknipseldienst Ammco. Na anderhalf jaar stapte ik over naar CDN Communication, een klein communicatiebureau in Schaarbeek waar ik Account Manager werd, eigenlijk manusje van alles. Zo ben ik de reclame ingerold. Gigantisch veel geleerd, negen jaar lang."

Ogilvy, Electrabel & co

Toen was ze klaar voor iets nieuws. Via een selectiekantoor begon ze aan het volgende traject in haar loopbaan: bij het bekende bureau Ogilvy. Eerst als Account Manager, daarna als Account Director voor Engie Electrabel.

Wij deden de ‘below’, veel direct mail, leaflets, brochures, kortom alles wat een grote energieprovider op dat vlak nodig heeft. Ik heb er ervaren wat zelfs een saaie maar goed gemaakte direct mail kan opleveren aan resultaat: niet te onderschatten. Samen met Laurien Lelièvre-Damit werkte ik ook op Toerisme Vlaanderen en het Mud Soldier project in Londen. Soms stresserend maar enorm leerrijk én een fantastisch team.

Herta (Nestlé), Thermo King (koeltransport), Thalys en Bel kreeg ze eveneens onder haar hoede. Meer dan vijf jaar zoog ze zich vol met vakkennis en levenslessen. Na de fusie van Ogilvy met Social Lab kreeg ze meer inzicht in social media - en honger naar meer.

Wat me boeit in ons vak? Ik doe gewoonweg heel graag wat ik doe. De reclame is een dynamische sector vol ‘open’ mensen, dat is aangenaam werken. Elk hoofdstuk in mijn carrière heeft me al veel bijgebracht. Dallas Antwerp was voor mij dé volgende stap.

Naar Dallas Antwerp

Eind 2017 was Isabel klaar voor een nieuwe omgeving. Vroegere collega Laurien had bij Dallas Antwerp gesolliciteerd en vertelde er enthousiast over, ook dat ‘de patron’ aan ‘The Voice’ had meegedaan. Isabel herinnerde zich meteen dat zijn zoon eveneens had deelgenomen.

Een bureau in Antwerpen in plaats van in Brussel, Nederlandstalig dan nog, middelgroot en ook gespecialiseerd in de nieuwe media, dat leek me het beste van alle werelden. De perfecte ‘next step’. Na een gesprek met Pam en Annelies kwam het allemaal in een stroomversnelling.

Hoe zie je jouw rol?

Welke meerwaarde wil zij leveren als Account Director?

Ik wil mijn ‘ervaring op de teller’ inzetten om jongere collega’s, account managers vooral, op een positieve manier aan te sturen. Dat is nooit ‘one way’ maar een totale wisselwerking. Ik ben ervan overtuigd dat ik veel van hen kan opsteken. Ik hoop bovendien dat ik een goede tandem kan vormen met Annelies waarin we elkaar aanvullen en versterken. Tegen eind 2018 moet dit helemaal up & running zijn. Heb er écht zin in!

Is er nog leven na de job?

Echt sportief is ze niet, hobby’s zijn er niet. Daarvoor heeft ze haar handen te vol met de boeiende job plus het gezin waarin twee rakkers (8 en 10) veel aandacht vragen. In het weekend is het vaak: naar de voetbalmatch van de zonen kijken, met man en kinderen naar zee of andere quality time samen doorbrengen. Heel soms laat haar flexibele, empathische, compromiszoekende zelf haar in de steek als haar rakkers het té bont maken.

Isabel Artoos op vakantie

Dan dreig ik er wel eens mee mijn toverstaf boven te halen om hen om te toveren in twee lieve meisjes.

Maar of dat veel effect heeft? Een streepje muziek brengt haar tot rust. Keuze genoeg, haar smaak is breed. Nummer 1 op haar playlist? Daar moet ze toch even over nadenken.

Doe mij maar Jump van The Pointer Sisters!
cta-vacature

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief