<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 67

Jan Abeel, van Planet Talent-lead naar Dallas Antwerp

Marita Daenekindt
Geschreven door Marita Daenekindt
4 november 2019
witvlak1

 

Onder de mensen zijn en interactie beleven: dat was altijd al de ‘dada’ van Jan Abeel. Nu kan hij zijn sociale zelf helemaal botvieren als nieuwe Business Developer bij Dallas. Kansen genoeg, want steeds meer bedrijven zijn benieuwd naar wat Dallas’ combinatie creativiteit + impact, gekoppeld aan inbound marketingtechnieken, voor hen kan doen. Hij kan niet wachten om op pad te gaan.

JanAbeel_1920x1080

Waar begon het allemaal voor Jan Abeel? In Dendermonde, ‘born & bred’. Tot het einde van het middelbaar beleefde hij er “enorm mooie tijden, met goede vrienden die ik vandaag nog veel en heel graag zie.” Ook in zijn studententijd nam het sociale geregeld de bovenhand. Zijn professionele ‘journey’ bracht hem via Planet Talent naar Dallas Antwerp, waar hij in november startte als Business Developer. Veel meer redenen voor een interview hebben we niet nodig. En, Jan, wie zijde gij?

Ravotten op zijn best

Wat voor een kind was Jan? Waar moesten ze hem gaan zoeken wanneer ze hem niet meteen zagen? “Buiten de school zat ik meestal op voetbal of tennis. Voor de rest was ik een echt buitenspeelkind. Kampen bouwen, met boog en pijl schieten, vanalles en nog wat maken: kortom, ravotten op zijn best, dat deed ik het liefst.”

Niet dat de school een verschrikking was. Integendeel, zelfs.

“Ik ben altijd graag naar school geweest. Only good feelings there ;) De universiteit lag me iets minder goed. Volwassen worden en keuzes maken die mijn toekomstige leven zouden gaan bepalen bleek moeilijker dan ik dacht. Eerst heb ik biomedische wetenschappen geprobeerd. Tot ik me realiseerde dat dit niets voor mij was. Toen ben ik naar Handelswetenschappen verhuisd. Laten we zeggen dat de balans vinden tussen mijn sociale en mijn academische verplichtingen niet altijd even vlot verliep. Maar ja, al doende leer je zeker? Mijn studententijd zal ik alleszins nooit vergeten (lacht).”

Waren er al vroeg symptomen dat je later in de reclame zou terechtkomen?
“Niet echt. Al verbaast het me ook niet dat ik hier ben beland. Op natuurlijke wijze. Ik was altijd al zeer communicatief aangelegd. Interactie met mijn medemens, daar kick ik op. Mensen overtuigen en mee in het verhaal krijgen, yess. Vandaar: de reclame.”

Nieuw, creatief, energiek

Niet dat Jan uit een communicatierichting kwam. Zoals gezegd koos hij in zijn hogere studies voor handelswetenschappen en financiën. Daarin kwam marketing eerder beperkt aan bod. Maar zijn interesse groeide. De ene soort reclame is de andere niet, meent hij.

“Reclame is meestal te pushy. En vaak niet gericht naar het juiste publiek. Net daarom geloof ik dat de inbound-aanpak van Dallas een nieuwe, creatieve en energieke beweging in de reclame is. Een persoonlijke aanpak waarin kwaliteit primeert op kwantiteit. Zoiets voel je als ontvanger van de reclame meteen aan. Toegegeven, vroeger kende ik de term ‘inbound marketing’ niet. Nu geloof ik dat dit een cruciale vorm van marketing is, ook voor de toekomst.”

De impact van reclame onderschat hij zeker niet.

“Als bedrijf heb je reclame gewoonweg nodig. Een succesvolle campagne kan je bedrijf, brand en product echt op de kaart zetten. En zonder marketing geen sales, die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een team als het ware waarbij de ene niet zonder de andere kan.”

Marketing en sales werken best samen bij de klant, vindt ook Dallas dat gelooft in smarketing. (Vreselijk woord, maar goed principe :-).

Hoe leerde deze Jan Dallas kennen?

“Via Planet Talent, een bureau dat afstuderende studenten matcht met interessante bedrijven die bij hen passen. Ze gaan gericht en kwalitatief te werk, net zoals Dallas dat met inbound marketing voor zijn klanten doet. Planet Talent kreeg door Dallas een volledige rebranding en online make-over. Daardoor steeg hun aantal leads enorm.”

Ikzelf was één van de nieuwe leads bij Planet Talent en
dus ook het levende bewijs dat Dallas’ aanpak werkt.

 

Hoe zie jij je rol als Business Developer?

“Mijn eerste rol zal zijn: Dirk ondersteunen in het uitbreiden van ons klantenbestand en het onderhouden van deze relaties. Op zoek gaan naar nieuwe opportuniteiten in de markt, daar kijk ik naar uit. Ik wil ook de tolk zijn van alles wat leeft bij Dallas en wat we te bieden hebben, vertaald naar voordelen voor de klant. Op de langere termijn wil ik als business developer strategisch mee op zoek gaan naar manieren om de toekomstige groei van Dallas te verzekeren.”

Maar eerst wil Jan zich inwerken, zodat hij zich goed kan voelen in wat hij doet - en binnen het team. “Ik wil de anderen bewijzen dat ze op mij kunnen bouwen. Een nieuwe lead van a tot z kunnen ‘behandelen’ en omzetten tot een tevreden klant lijkt me een goed doel voor mijn eerste jaar.”

Is er nog leven na de job?

“Zeker en vast. Met een geweldige vriendin, een sportieve mindset, een passie voor vinyl (verzamelen én draaien), een grote nieuwsgierigheid naar marketingtrends en een avondje op café zo nu en dan krijg ik mijn uren na de job goed gevuld.”

Jouw all time nr. 1 hit?

“Die heb ik niet echt. Elk nummer heeft zijn moment. Variatie is mijn favoriete nummer ;-).”

Plan een meeting in met Jan

 

 

Ook interessant

Deze verhalen over People

Schrijf je in op de nieuwsbrief