Skip to content
Katleen Van den Berg
Marita Daenekindt 27 augustus 2018 3 min read

Structuur in de chaos met Katleen, Operations & Office Manager

Wat zij het liefste doet? Dat is: buiten stappen en gaandeweg ontdekken wat de stad allemaal te bieden heeft. Een rommelmarkt, festivalletjes, een piercing studio… Ongepland, impulsief ingaan op wat je tegenkomt. Net het tegenovergestelde van hoe Katleen Van den Bergh de ‘operations’ bij Dallas runt: goed gepland en georganiseerd. Loop even mee met haar van Merksplas over Leuven en Mechelen naar haar favoriete stad.

Waar komt Katleen Van den Bergh vandaan? Net als enkele andere Dallasianen: uit de Kempen. Met name uit Merksplas. “Bekend van de gevangenis, jawel. Mijn vader was er directeur, we woonden er vlakbij.” Wat ze later wou worden, wist ze nog niet, maar ze wilde liefst in een losse, creatieve omgeving terechtkomen. Structuur in de chaos brengen, het zou haar missie worden.

 

Georganiseerd. Stressbestendig. Live muziekliefhebber. Reiziger. Gezonde foodie.

Na de middelbare school in Turnhout - het Heilig Graf, de grijze plooirokjes - ging het richting universiteit, communicatiewetenschappen in Leuven. Na één jaar studentenleven op kot hield ze het wel voor gezien, dat kleine Leuven. Dus trok ze naar Antwerpen waar ze haar studie verder af maakte. In het laatste jaar ging ze zes maanden op Erasmus naar Helsinki. Een hele belevenis.

“Toen ik terug was, kwam ik een beetje in een zwart gat terecht. Ik wist niet meteen wat ik wou doen. Toch maar beslist om een jaar bij te studeren: Toegepaste Audiovisuele Communicatie aan de Katholieke Hogeschool in Mechelen. Een praktische, veelzijdige studie, met regie en scenario’s schrijven, maar ook technische vakken zoals montage, filmen, geluid, … Tijdens mijn stage in de Alfacam studio’s in Lint werkte ik mee aan het muziekprogramma ‘Zo is er maar één’, gepresenteerd door Yasmine.”

Naar Exqi en Openhere

Haar eerste job deed ze bij een dochter van Alfacam: bij Exqi, waar ze Scheduler werd. Daar zette ze al het on-air materiaal volgens de uitzendschema’s klaar, tot op een fractie van een seconde precies. Toen Exqi afgebouwd werd, moest ze op zoek naar iets anders. Dat ‘anders’ werd een job als Office Manager bij Stijn Gansemans en Openhere, het agency dat niet zo lang daarna, in 2012, Dallas werd.

“Toch wel een spannende tijd, met de verhuis, de fusie, de aanpassing ook. Sindsdien is mijn functie stap voor stap geëvolueerd. Traffic management is erbij gekomen, intern ging ik meer en meer zaken opvolgen, ik startte het project management systeem mee op, … Orde scheppen in de chaos, ervoor zorgen dat iedereen rustig zijn werk kan doen, that’s me.”

Pillar voor iedereen

Dankzij Katleen kunnen de collega’s hun ding doen in een gestructureerde omgeving.

"Ik wil ook iedereen het gevoel geven dat hij of zij welkom is met vragen.
Een steun voor het team, zo zie ik mezelf."


Met wie bij Dallas zou ze wel eens willen ruilen? “Mocht ik het kunnen, dan zou ik het liefst designer zijn. Elke dag creatief bezig zijn, soms ben ik wat jaloers op iemands creatief talent.”  

De creatieven in huis - en alle andere chaoten - zijn alvast gelukkig dat iemand zoals Katleen de office, operations en traffic managet, klokvast, secuur en niet snel uit haar lood te slaan.

Is er nog leven naast de job?

“Reizen doe ik graag, meestal met het vliegtuig. Al weet ik dat dit niet zo goed is voor het milieu. Voor de rest heb ik geen auto en eet ik geen vlees. Dat compenseert hopelijk wel wat (lacht). Het liefst zoek ik via airbnb een appartementje. Doen alsof je een local bent, dat is de max. Ik hoef niet alle toeristische highlights te zien. In januari 2019 trek ik een maand naar Azië. Spannend. In mijn vrije tijd ben ik ook bezig met gezonde voeding. De impact daarvan interesseert me enorm.”

Wat staat nr. 1 op je playlist?

Love will tear us apart’ van Joy Division. Beetje triest maar heel mooi, vind ik.