<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Header 114

Optimaliseer conversie met een lead nurturing campaign

Dominique Verniers
Geschreven door Dominique Verniers
30 augustus 2018
witvlak1

Conversie is het resultaat van een lange reis. Een reis waarbij klanten inchecken op landing pages en oog in oog komen te staan met uitgestrekte content-landschappen. Als marketeer wil je niet enkel weten hoeveel passagiers nu precies tijdens hun customer journey incheckten. Je wil ook graag analyseren hoeveel van deze leads ook hun beoogde eindbestemming haalden: jouw klantenbestand. Valt dit aantal tegen? Dan is het tijd om kritisch terug te blikken en een op maat gemaakte 'lead nurturing campaign' te lanceren! 

Hongerige leads...

Wie zijn gegevens op je landingspagina achterliet, kan op z'n honger blijven zitten. Zeker wanneer die dikke, bijzonder geavanceerde case study slechts een startersgids van 5 pagina’s blijkt te zijn. Voorkom teleurstelling en toekomstige aarzeling door nuchtere verwachtingen te creëren. Ben je ervan overtuigd dat je dit al doet? Bekijk dan kritisch de content die je op je landing page aanbiedt en trek indien nodig harde conclusies. Is dit de moeite waard? Is de content wel afgestemd op mijn doelgroep? Zou ik hier zelf iets willen downloaden? Elke twijfel volstaat om het aanbod te herdenken of aan te passen.

Moet je voeden...

Wil je leads converteren? Dan moet je ze voeden met content. Zorg er wel voor dat ze die content ook echt graag lusten. Heel wat marketeers zweren bij het versturen van standaard mails en overstelpen hun leads met allerlei promoties en kortingen. Een echte turn off! Wil je leads intrinsiek overtuigen van jouw kwaliteiten? Implementeer dan een lead nurturing strategie die bestaat uit een mix van e-mails, social media en slimme content op je website.

Met relevante content...

Een op maat gemaakte lead nurturing strategie voorziet je leads van een coherente en relevante informatiestroom. Targeting is hierbij doorslaggevend. De informatie die je verspreidt, moet aangepast zijn aan de verschillende fasen van de inbound marketing sales funnel. Zo heeft een bezoeker bovenaan of in het midden van de funnel doorgaans nood aan meer informatie om tot conversie over te gaan. Kortom: de content die je je leads geeft, moet een antwoord zijn op hun behoeften. Context is dus minstens even belangrijk als content zelf. Denk hierbij goed na: met welke vragen zitten mijn leads verveeld? Wat hebben ze nodig? Hou hierbij zeker rekening met de persona’s die je eerder definieerde. Een lead die visueel is ingesteld, begint vast en zeker te zweten bij het zien van lijstjes vol argumenten.

Op het juiste moment!

Met een geautomatiseerde 'lead nurturing campaign' reageer jij sneller dan het licht. En snelheid is precies wat je nodig hebt voor conversie. Laat je leads niet wegglippen! Zodra ze hun gegevens achterlaten, moet een opvangnet worden uitgerold. Dit betekent dat je hen zo snel mogelijk triggert met aangepaste informatie. En dat werpt zijn vruchten af: 78% van alle leads die tijdens hun zoektocht naar informatie op een landingspagina terecht komen, worden klant bij het eerste bedrijf dat toehapt.

Na het lezen van deze blogpost, beschik ook jij het over het recept voor een optimale conversie: gepersonaliseerde content, targeting en timing. 

Ook interessant

Deze verhalen over Conversie