<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">
Deze info kun je invullen op Facebook

Tips die de Facebookpagina van je bedrijf doen opvallen.

Jasper Wouters
Geschreven door Jasper Wouters
27 augustus 2018
witvlak1

Heeft je bedrijf een Facebookpagina?

Dan weet jij ongetwijfeld dat, net zoals Rome, een trouw Facebookpubliek niet op één dag is opgebouwd. Toch wil je dat je Facebookpagina opvalt.

Daar ligt de uitdaging. Uiteraard wil je het aantal fans fors doen stijgen en wil je dat de interactie op jouw pagina stijgt, want anders lijkt het alsof de inspanningen van jouw marketingteam niets opbrengen.

Maar dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. 

Gelukkig zijn er enkele manieren om ervoor te zorgen dat je Facebookpagina wél opvalt. Je leest ze verder in deze blog.

Download hier onze uitgebreide gids en leer hoe je klanten aantrekt via je Facebookpagina.

1. VUL De FACEBOOKPAGINA VAN JE BEDRIJF AAN MET INFORMATIE WAAROP MENSEN ÉCHT ZOEKEN.

Een Facebookpagina zonder informatie? Dat is écht geen zicht. Door alle mogelijke informatie te delen wek je vertrouwen op en creëer je een relatie met jouw fans. Wist je dat velen tegenwoordig openingsuren eerder opzoeken op Facebook dan op Google? Misschien dat je jezelf vanaf nu daarop betrapt...

Er wordt nog al te vaak onderschat dat sociale media een enorm belangrijke
functie hebben in het zoekgedrag van de consument.
Sterker nog, sociale media zijn de zoekmachines van de zeer nabije toekomst
- 
Thierry De Vynck


Je toont ook aan dat je als merk echt met Facebook bezig bent en het serieus neemt. Je tijd in Facebook steken loont echt. Een slecht onderhouden Facebookpagina inclusief beperkte pagina-informatie komt amateuristisch over.

Laten we even een kijkje nemen bij de informatie die je kunt invullen. 

 

WELKE INFORMATIE KUN JE ZOAL INVULLEN OP FACEBOOK?

Info op Facebook-1

Bovenstaande zaken kun je dus invullen op je Facebookpagina. Je moet nu niet als een gek al je mijlpalen op Facebook gaan gooien, maar zorg ervoor dat alle nodige informatie vindbaar is.

Tip 1: Vul je Facebookpagina aan met informatie waarop mensen écht zoeken. <- Tweet

2. INTEGREER je FACEBOOKpagina IN JE ONLINE EN OFFLINE COMMUNICATIEKANALEN.

Wil je je Facebookpagina zo vindbaar mogelijk maken? Zorg dan dat je er niet naast kunt kijken. Letterlijk. Heb je een fysiek adres? Promoot je Facebookpagina dan offline door een sticker op je raam te plakken zodat iedereen weet dat je op Facebook aanwezig bent. Breng je Facebook-pagina ook onder de aandacht door de URL in je e-mails en op al je drukwerk (visitekaartjes, flyers,…) te zetten.

Zorg er dan wel voor dat je een 'propere URL' hebt zoals /dallasantwerp/' en niet /Frituur-De-Gendarm-443584509081390/' 

Promoot je pagina uiteraard ook online. Via je nieuwsbrief, andere sociale media, maar ook via je website.

VRAAG OM LIKES OP JE WEBSITE.

Hoe zorg je er nu voor dat bezoekers van je website effectief Facebookfans worden?

Gebruik de Page Plugin van Facebook  zodat je bezoekers met één klik je pagina ‘leuk vinden’. En dat zonder van platform te veranderen. Dit zijn bovendien kwalitatieve likes omdat ze al op je website zijn en je blijkbaar toch leuk vinden.  

Vind je ons al leuk op Facebook? Opgelet: we vuren tips, tricks en relevante cases op je af. Waarom we dat allemaal prijsgeven? Omdat we al die intrusieve merkboodschappen beu zijn.

Tip 2: Je maakt je Facebookpagina veel vindbaarder door ze in je online én offline communicatiekanalen te integreren <- Tweet

3. Wees gewoonweg leuk

Wil je meer clicks op jouw ‘vind ik leuk’-knop? Wees dan gewoonweg leuk. Maak goede content. Vertel leuke verhalen. Ga in dialoog. Laat zien wat er achter de schermen plaatsvindt. Dit is cruciaal om succesvol te zijn op Facebook.

We wijden er in deze hulpgids een volledig hoofdstuk aan, maar ondertussen kun je al wel aan de slag met deze tip: neem gedurende een week nota’s over alles wat je op Facebook aanzet tot klikken, reageren of delen. Wat was inspirerend voor jou? Gebruik deze nota’s bij het schrijven van je volgende Facebookberichten.

Like button-1 

Tip 3: Maak goede content. Vertel leuke verhalen. Ga in dialoog. Laat zien wat er achter de schermen plaatsvindt. Wees gewoonweg leuk. <- Tweet

4.VRAAG BESTAANDE CONTACTPERSONEN OM DE FacebookPAGINA VAN JE BEDRIJF TE LIKEN.

Klinkt dat flauw? Dat is het misschien ook. Toch wérkt het. Vraag dus aan je klanten, vrienden en familie om je Facebookpagina leuk te vinden. Aangezien ze al een relatie met je merk hebben, zullen ze hier sneller mee instemmen.

Bovendien kun je hen ook via een nieuwsbrief of face-to-face vragen om een positieve recensie te schrijven over je merk. Zo zorg je in geen tijd voor wat animo op je pagina en dat zal dan weer vrienden en familie van je klanten aantrekken. 

Tip: als iemand jouw pagina de eerste keer niet leuk vindt, zal hij dat bij de derde keer ook niet doen.

Nodig vrienden uit-1

Tip 4: Wees niet bang om je bestaande contactpersonen uit te nodigen om je Facebookpagina te liken <- Tweet

5. BETAAL VOOR NIEUWE LIKES VIA FACEBOOK ADVERTISING.

Werken bovenstaande tips niet naar behoren? Of staar je je blind op getalletjes en wil je meer likes? Dan is Facebookadvertising een goede oplossing. Neen, er is helemaal niets mis mee om geld te investeren in je Facebookpagina. Let er wel op dat je dat enkel doet als het je op termijn ook geld oplevert. Met de juiste advertenties en segmentatie stuw je het aantal relevante fans op je Facebookpagina fors de hoogte in.

Via “Promote your page” bijvoorbeeld kun je je pagina in de kijker zetten. Met een call-to-action roept deze advertentie op om je pagina leuk te vinden. Ben jij al vertrouwd met dit format? Verdiep je dan in de verschillende segmentatiemogelijkheden. Creëer profielen op basis van je klantendatabase of pas je boodschappen aan voor verschillende kleinere segmenten.

Facebook bedrijfspagina-1

Tip 5: Met de juiste advertenties en segmentatie stuw je het aantal relevante fans op je Facebookpagina fors de hoogte in. <- Tweet

Wil je meer leads uit je Facebookpagina halen? Zoek je enkele snelle truken om je Facebookpagina tot leven te brengen? Of wil je de Facebookstrategie van jouw bedrijf tot in de puntjes optimaliseren? Download dan onze uitgebreide startersgids waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je leads uit Facebook haalt.

New call-to-action

Ook interessant

Deze verhalen over Social media