Jouw website is je grootste marketingtroef. Jouw website is het middelpunt van al je marketingactiviteiten. Jouw website is het digitale hart van je marketingstrategie.
Het is trouwens ook de plek die mensen vaak het eerst opzoeken als ze meer informatie over je diensten of producten willen.
Jouw website is ook je krachtigste salespersoon. Wist je dat een potentiële klant al 70% van het salesproces heeft doorzwommen vooraleer hij überhaupt contact met je opneemt? En waar vindt hij informatie? Juist ja, op jouw website!
Een recent onderzoek van HubSpot toont aan dat 85% van de potentiële klanten hun website belangrijk tot extreem belangrijk vindt. Toch is de traditionele manier waarop we een website bouwen aan vervanging toe.
Wat er misloopt en wat de oplossing is, vertel ik je hieronder.
De blikken die ik krijg als ik aan organisaties vraag wanneer ze voor het laatst hun website hebben geredesigned, zijn goud waard. Ze rollen met hun ogen, draaien hun hoofd weg en krimpen in elkaar als ze terugdenken aan de slapeloze nachten van hun vorig websiteproject.
Zou je reactie dezelfde zijn? Denk even terug aan de laatste keer dat je de website van je organisatie hebt geredesigned en antwoord op de vragen hieronder.
Als je ooit betrokken bent geweest bij zo’n website redesign project, is de kans groot dat je er weinig genot aan hebt beleefd. De reden is eigenlijk simpel: het traditionele proces van een website bouwen werkt niet meer. Het bezorgt je hoofdpijn en er zijn talloze risico’s aan verbonden.
Het traditionele webdesign proces wordt hieronder schematisch voorgesteld. Herkenbaar?
Simpel: onmogelijk.
Een nieuwe website staat niet garant voor meer resultaten. Het enige dat je kunt doen, is in je analytics duiken, je doelgroep nóg beter leren kennen en een hypothese formuleren over wat volgens jou nodig is om je website succesvol te maken. Op basis daarvan moet je blijven optimaliseren, optimaliseren en optimaliseren.
Is de website gelanceerd? Dan wordt vaak - terecht - de champagne uit de koelkast gehaald. Helaas laten veel organisaties daarna de nieuwe website in de vriezer liggen. Na de lancering worden er gedurende anderhalf tot twee jaar geen grote veranderingen doorgevoerd.
Het krijgt natuurlijk kleine veranderingen zoals een andere hoofdafbeelding, een blog of een landingspagina. Maar de kern van de website blijft onveranderd.
De meest gebruikte excuses hiervoor zijn: ‘Geen tijd’, ‘Geen budget’ en ‘Focus op andere zaken’. We laten onze website, onze grootste marketingtroef én beste salespersoon nota bene, links liggen. Ik moet je niet vertellen dat dit niet ideaal is. Toch blijven we het doen.
Het is tijd om een stap terug te zetten en de manier waarop we vandaag websites bouwen in vraag te stellen. We hebben nood aan een nieuw, superieur proces dat al deze bovenstaande risico’s uitsluit en betere resultaten en een positief ROI genereert. Gelukkig moeten we niet ver zoeken. Er is recent zo’n nieuwe, superieure methode opgestaan: Growth-Driven Design.
Growth-Driven Design is een compleet nieuwe aanpak en een nieuwe manier van denken over het bouwen én groeien van je website.
In plaats van drie maanden aan een website te bouwen, hem op te leveren en hopen dat hij een resultaat oplevert, sleutel je met Growth-Driven Design continu aan je website op basis van een analyse. Door alles te gaan analyseren en in kaart brengen, geef je prioriteit aan de essentiële zaken. Zo bouw je stap voor stap aan een succesvolle website.
Bron: An introduction to Growth-Driven Design
Kortom: in plaats van een volledig nieuwe website om de twee jaar, focust het zich dus op een continue groei op basis van een continue analyse. Bovendien moet je niets op voorhand betalen, want Growth-Driven Design werkt op basis van fees.
*Dit is een gastblog van Luke Summerfield. Luke was één van de sprekers op Inbound Marketing Day.
Wil je dus meer weten over Growth-Driven Design? Wil je eindelijk af van die stressvolle websiteprojecten? Wil je je organisatie helpen groeien door een nieuwe, leuke methode te implementeren?
Download dan hieronder de gids waar we je introduceren met GDD én het proces piekfijn uitleggen.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Deze verhalen over HubSpot
Dallas Antwerp, Sint-Paulusplaats 19, 2000 Antwerpen
+32 (0)3 260 64 70 - Stuur ons een e-mail
Reacties (0)
Nog geen reacties
Geef hier je feedback of stel je vraag.