<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Imagine Impact:
een statement met spreekwoordelijke ballen

Om marketeers uit hun comfortzone te doen stappen, deden we het eerst zelf

Nu en dan moet je als merk uit je comfortzone durven te stappen. Zeggen we aan onze klanten. Dus moeten wij dat ook zelf durven, vinden we. Hoe konden we een statement maken over creativiteit en impact, over ideeën en resultaten, de twee poten van ons DNA? Het werd Imagine Impact. De nieuwe baseline die we lanceerden met een impactvolle campagne.

3589views op full video

14456
vertoningen. Pre-rolls in YouTube trueview campagne
18483
zichtbare vertoningen. Teasers in YouTube bumper campagne
58
nieuwe leads tijdens campagneperiode
video

Briefing

In de laatste jaren is Dallas erin geslaagd een duidelijk profiel op te bouwen als ‘no nonsense, yes results’-bureau dat aan de inbound marketing weg timmert. Zo duidelijk dat niet iedereen nog het resultaat-gedreven creatieve bureau in ons zag. Hoe konden we een statement maken om dit recht te zetten, liefst in één klap? En hoe konden we in één moeite door nieuwe klanten met lef aantrekken?

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

Eerst creëerden we de baseline. Imagine Impact. De kapstok waaraan we alles zouden ophangen. Niet alleen de content van onze nieuwe website, maar ook de B2B-campagne om marketeers uit te dagen om uit hun comfortzone te stappen. Waarom? Omdat we geloven dat dát de eerste stap is naar sterke creatieve strategieën en briljante ideeën. En: we practice what we preach. Hoe deden we het? Door het verhaal te laten vertellen door een man, Buck Angel, de artiestennaam van Jake Miller. Hij durft uit zijn comfortzone te stappen. Als transgender rolmodel en activist heeft hij een enorme impact op zijn community.

Imagine Impact

“De enige acteur die ons statement kon dragen was Buck Angel. Wat. Een. Figuur. Zoveel spreekwoordelijke ballen. Hij vond het idee meteen top en stond 200% achter elk woord en elke scène.”

Stijn Gansemans, Creative Partner Dallas

Het verhaal vertelden we in de 2” video. Daarin spreekt Buck Angel alle marketeers aan om hen uit hun kot te lokken. Om zoveel mogelijk marketeers naar die video te leiden maakten we teasers. Lieten we een aftelklok tikken. Stuurden we persberichten uit. Kortom: bouwden we de spanning op.

Op D-day lanceerden we de video op onze nieuwe website dallas.be die net op tijd live was gegaan. Imagine Impact loopt er als een rode draad doorheen.  

Een social media campagne op Instagram, Twitter, LinkedIn en Facebook lokte iedereen naar de aparte landingspagina met de Imagine Impact video. Daarnaast maakten we ook een extra documentaire over Buck Angel en korte interviews met klanten over wat impact voor hen betekent.

video

Brand impact

  • Creatie baseline
  • Video 2"
  • Pre-rolls
  • Teasers

Digital marketing impact

  • Nieuwe Dallas website: dallas.be
  • Landingspagina met full video
  • YouTube campagnes
  • Instagram, Twitter, LinkedIn, Facebook

Strategic impact

  • Nieuwe positionering Dallas
“Geen haatmails, zure tweets of uitgebrande kerken. Van alle kanten kregen we veel positieve reacties. Misschien dachten sommige mensen wel: ‘Jezus, wat een kutcampagne, zeg’. Geef ze maar eens ongelijk…”


Reacties Facebook

Facebook reacties

Het resultaat

De 'Thank you'-page met de video werd 3589 keer bekeken. De kijkers bleven relatief lang op die pagina, gemiddeld ruim 4 minuten. De kortere pre-rolls die op YouTube werden gepost, werden in totaal 14.456 keer vertoond, de superkorte teasers van de YouTube bumper campagne scoorde 18.483 zichtbare vertoningen. En dit allemaal tijdens één campagneweek. In die periode meldden zich 58 nieuwe leads aan. De reacties waren in elk geval overwegend (heel) positief.

video
dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN IMPACTVOLLE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →