<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

100% Vandemoortele,
100% Dallas

Het eenvoudigste uitgangspunt voor een campagne? The product is the hero. Meteen ook de geknipte insteek om de nieuwe mayonaises van Vandemoortele in de spotlights te zetten. Deze clean label sauzen bevatten geen additieven, dus wilden we ook niets toevoegen aan onze reclame. De pot mayonaise staat centraal op tafel én in deze campagne.

7.6penetratiegraad in de markt (sauzen, soep en conserven - benchmark is 3.3)

+ 1,6 Mln
mensen bereikt online
+ 86 k
clicks op social ads
+ 14 k
cashbacks gevalideerd
VDM_case_mayo_2020

BRIEFING

Vandemoortele is een Belgisch voedingsbedrijf dat in Europa zowel op de B2B- als consumentenmarkt actief is. Hun bekendste B2C-producten? Vinaigrettes en oliën. Tot nu, want Vandemoortele voegde een nieuw product toe aan het assortiment: mayonaise, beschikbaar in een aantal smaakvarianten. Maar hoe (s)maak je het verschil in een reeds drukbezet marktsegment?

HET IDEE

De USP van de Vandemoortele-mayonaise? De pot bevat geen additieven of toegevoegde suikers. Een unicum op het schap in de winkel. Logisch dat we volledig deze ‘clean label’-kaart trokken. Vandemoortele voegt niks toe aan de mayonaise, wij niets aan de reclame. Dat resulteerde in een sterke conceptlijn: 0% additieven, 100% Vandemoortele. Een straffe promise die zich perfect leent tot zowat elke doorvertaling via om het even welk medium.

0% additieven, 100% Vandemoortele.

DELIVERABLES

Brand Impact

 • Affiches
 • POS-materiaal
 • Printcampagne in magazines en kranten
 • Vouchers & leaflets

STRATEGIC IMPACT

 • Campagnestrategie

DIGITALE MARKETING IMPACT

 • Paid campagnes
 • Organische, actuagebonden social posts

Geen drukke beelden of flitsende advertenties, maar steeds simpel en clean. Net zoals de Vandemoortele-mayonaise. Het enige wat we aanpasten, was de multi-inzetbare conceptlijn ‘0% additieven, 100% Vandemoortele’.

In magazines en kranten verschenen één of meerdere pavé-advertenties, aangevuld met kortingsvouchers. Via de 100%-lijn maakten we telkens de link met het medium, de actualiteit of een eigenschap van de mayonaise.

Magazine Vandemoortele-800x450

Via digitale borden en POS-materiaal zoals wobblers brachten we de conceptlijn ook in de winkels.

Wobbler Vandemoortele-800x451

De slogan is overal, echt óveral. Vandemoortele liet zelfs een truck wrappen, compleet in thema.

VDM_wrap_vrachtwagen_mayo_zij-800x325

Tot zover enkele fysieke uitwerkingen van het concept. Natuurlijk lieten we ons idee ook los op sociale media. Duh!

100% GESCHIKT VOOR  SOCIALE MEDIA

Iedereen heeft eigen eetgewoontes. En dat geldt ook voor het eten van mayonaise. Ben jij een dipper? Of smeer jij mayonaise op je boterham? Neem jij geen mayonaise, maar dip je stiekem je frietjes in het bord van je buur? Dit was meteen ook het uitgangspunt voor onze social campagne.

0% additieven, 100% Vandemoortele. En ook 100% jij?

We maakten enkele korte, frisse video’s waarin we de verschillende eetgewoontes aan bod lieten komen. Als toemaatje voor de nationale feestdag postten we ook eentje als knipoog naar onze vorst.

DALLAS_VDM_koning_FB_NL_1


Aansluitend zetten we ook een influencercampagne op.. Dankzij deze virtuele kettingreactie belandden de potten mayonaise in de keukens van tal van influencers. Zij maakten er gerechtjes mee die ‘100%’ op hun lijf geschreven waren.

200612_Ketting2-VDM_EO (1)


Ook voor vaderdag trakteerden we via een winactie enkele gelukkige papa’s op een verrassingsbox die 100% bij hen paste. Hoe? Hun kinderen moesten ons via Facebook laten weten aan welke omschrijving hun vaders voldeden. 100% bbq-lover of eerder 100% fijnproever?

De Traditionele Mayonaise

De BBQ Lover Mayonaise

De Fijnproever Mayonaise

Tot slot belanden de potten ook bij duizenden Belgische gezinnen op de kersttafel dankzij een geslaagde eindejaarscampagne. Hoe we families overtuigden om hun favoriete mayonaise dit jaar aan de kant te schuiven? Niet. We introduceerden een smaaktest met als insteek “je hoeft je vertrouwde merk niet meteen in te ruilen voor Vandemoortele. Proef beide mayonaises gewoon eens naast elkaar en laat de smaak van Vandemoortele je overtuigen.” Om mensen helemaal over de streep te trekken, lanceerden we in samenwerking met de cashback tool Hashting een terugbetaalactie via de Vandemoortele-social kanalen.

VDM_EOY_mayo_1080x1350_draai

 

VDM_EOY_mayo_1080x1350_afstand

 

VDM_EOY_mayo_1080x1350_zet_citroen

 

RESULTATEN

Een jaar na de launch is de penetratiegraad van de mayonaises in de markt van sauzen, soepen en conserven 7.6. Een mooi cijfer, als je weet dat de benchmark voor een launch of innovatie in deze sector op 3.3 ligt.

 • 1.618.695 mensen bereikt online 
 • 86.761 clicks op social ads
 • 3.009 clicks op google ads
 • 14.524 cashbacks gevalideerd
Dirk Cassiers

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN IMPACTVOLLE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →