Skip to content
Vandemoortele mayonaise header case

100% Vandemoortele,
100% Dallas

PROJECT Product launch campaign
Client Vandemoortele
Product Mayonnaise jar/squeeze bottle
Media
  • Video
  • Print 
  • Digital 
  • Social media  

CAMPAIGN

The product is the hero. Dé geknipte insteek om de nieuwe mayonaises van Vandemoortele in de spotlights te zetten. Maar hoe (s)maak je het verschil in het reeds drukbezette marktsegment van mayonaises? Logisch dat we de ‘clean label’-kaart trokken. Vandemoortele voegt namelijk niks toe aan de mayonaise, wij niets aan de reclame. Dat resulteerde in een sterke conceptlijn: 0% additieven, 100% Vandemoortele. Een straffe promise die zich perfect leent tot zowat elke doorvertaling via eender welk medium.

Iedereen heeft zijn eigen eetgewoontes. Dat was meteen ook het uitgangspunt van onze social media campagne. Ben jij een mayodipper? Of eerder een smeerder? We maakten enkele korte, frisse video’s waarin we de verschillende eetgewoontes aan bod lieten komen. Als toemaatje voor de nationale feestdag postten we ook eentje als knipoog naar onze vorst. Aansluitend zetten we ook een influencercampagne op. Dankzij een virtuele kettingreactie belandden de potten mayonaise in de keukens van tal van influencers. Zij maakten er gerechtjes mee die ‘100%’ op hun lijf geschreven waren.

Tot slot belanden de potten ook bij duizenden Belgische gezinnen op de kersttafel dankzij een geslaagde eindejaarscampagne. We introduceerden een smaaktest met als insteek “je hoeft je vertrouwde merk niet meteen in te ruilen voor Vandemoortele. Proef beide mayonaises gewoon eens naast elkaar en laat de smaak van Vandemoortele je overtuigen.” Om mensen helemaal over de streep te trekken, lanceerden we in samenwerking met de cashback tool Hashting een terugbetaalactie via de Vandemoortele-social kanalen.

EXPERTISE

IMAGINE

  • Creative concept
  • Campaign strategy
  • Production
  • Design

IMPACT

  • Digital strategy 
  • Social media marketing
VDM mayo magazine
VDM mayo abri
VDM mayo truck
HubSpot Video
HubSpot Video
HubSpot Video
HubSpot Video
HubSpot Video
HubSpot Video

RESULTS

Een jaar na de launch was de penetratiegraad van de mayonaises in de markt van sauzen, soepen en conserven 7.6. Een mooi cijfer, als je weet dat de benchmark voor een launch of innovatie in deze sector op 3.3 ligt. We bereikten maar lieft 1.618.695 mensen online. Uiteindelijk gingen er 14.524 gratis potten mayonaise de deur uit via de cashbackactie.

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN IMPACTVOLLE CAMPAGNE?

Contacteer ons