Skip to content
Alpro Bakken En Braden header case

Braden en bakken met Alpro? Goed bezig.

PROJECT Product launch campaign
Client Alpro
Product Alpro Bakken & Braden-wikkel
Media
  • Video 
  • Print
  • Digital  

CAMPAIGN

Plantaardige margarines bestonden vooralsnog enkel in plastic vlootjes en squeeze bottles. Enter: de nieuwe Alpro Bakken & Braden-wikkel! Aan ons om de consument te overtuigen dat deze margarine goed is voor de planeet én voor je gezondheid. Wie voor Alpro Bakken & Braden kiest, is dus ‘goed bezig’.

Wat onderscheidt Alpro Bakken & Braden van andere margarines? Het product is 100% plantaardig, zonder aan smaak in te boeten. Zo moedigt Alpro iedereen aan om te werken aan een gezonde levensstijl. Stap voor stap weliswaar. Want oude gewoontes zijn vaak hardnekkig en moeilijk af te leren, maar iedere kleine verandering is al een applausje waard.

Met dit inzicht bedachten we ‘Jij bakt er alles van!.’ Een conceptlijn die perfect aansluit bij de internationale baseline ‘Goed bezig’.

Het concept vertaalden we naar een flitsende tv-bumper van amper zeven seconden. Kort – en dus een flinke uitdaging – maar toch slaagden we erin om de boodschap in de video te verwerken.

Ook advertenties in magazines konden niet ontbreken. Dankzij de toevoeging van een kortingsbon kreeg iedereen de kans om de wikkel te testen. Met opvallend POS-materiaal, aan aantrekkelijke abribus en een digital OOH ad stimuleerden we een aankoop des te meer

EXPERTISE

IMAGINE

  • Creative concept 
  • Brand strategy
  • Campaign strategy
  • Production
  • Design
Alpro Bakken en Braden onfridge
Alpro Bakken en Braden magazine
Alpro Bakken en Braden abri
Alpro Bakken en Braden sheltray

RESULTS

De resultaten van deze campagne bleven niet uit: op één jaar tijd realiseerden we maar liefst 200% meer marktaandeel in vergelijking met 2019. En ook de sales stegen in deze periode aanzienlijk met 177%. Goed bezig dus!
“Met deze bumper willen we bewijzen dat je ook met plantaardige producten over the top kan (en mag) gaan.”
Stijn Gansemans Creative Director Dallas Antwerp
Pannekoeken alpro

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN IMPACTVOLLE CAMPAGNE?

Contacteer ons