<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Bakken en braden met Alpro? Goed bezig.

DOELSTELLING

De lancering van een nieuw product: de nieuwe Alpro Bakken & Braden-wikkel. Dit soort margarines bestond vooralsnog enkel in plastic vlootjes en squeeze bottles. Nu dus voor het eerst ook in een wikkel. Daarnaast moesten we de consument overtuigen met de boodschap dat deze margarine goed is voor de planeet én voor je gezondheid. Wie voor Alpro Bakken & Braden kiest, is dus ‘goed bezig’.

“Met deze bumper willen we bewijzen dat je ook met plantaardige producten over the top kan (en mag) gaan.”

Stijn Gansemans, Creative Director Dallas Antwerp

HET IDEE

Wat onderscheidt Alpro Bakken & Braden van andere margarines? Het product is 100% plantaardig, zonder aan smaak in te boeten. Zo moedigt Alpro iedereen aan om te werken aan een gezonde levensstijl. Stap voor stap weliswaar. Want oude gewoontes zijn vaak hardnekkig en moeilijk af te leren, maar iedere kleine verandering is al een applausje waard.

Met dit inzicht bedachten we ‘Jij bakt er alles van!.’ Een conceptlijn die perfect aansluit bij de internationale baseline ‘Goed bezig’.

 

De deliverables

Het concept vertaalden we naar een flitsende tv-bumper van amper zeven seconden. Kort – en dus een flinke uitdaging – maar toch slaagden we erin om de boodschap in de video te verwerken. In het eerste shot toonden we een man die een gigastapel pannenkoeken bakt, helemaal voor zichzelf. Met een rewind effect onthulden we vervolgens hoe de pannenkoeken gemaakt werden, met Alpro Bakken & Braden natuurlijk. We eindigden met de margarine die smelt in de pan én de baseline ‘100% genieten van plantaardig’.

Ook advertenties in magazines konden niet ontbreken. Dankzij de toevoeging van een kortingsbon kreeg iedereen de kans om de wikkel te testen. Met opvallend POS-materiaal (on fridge en shelf tray), aan aantrekkelijke abribus en een digital OOH ad stimuleerden we een aankoop des te meer. Goed bezig!

Alpro_BakkenEnBraden_POS_print_optimizedweb

Alpro_BakkenEnBraden_OOH

 

Brand Impact

  • Brainstorming 
  • Creatie 
  • Tv-spot

Digital Marketing Impact

  • Merkstrategie
  • Campagnestrategie

Het Resultaat

De resultaten van deze campagne bleven niet uit: op één jaar tijd realiseerden we maar liefst 200% meer marktaandeel in vergelijking met 2019. En ook de sales stegen in deze periode aanzienlijk met 177%. Goed bezig dus!

Dirk Cassiers

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN IMPACTVOLLE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →