Marktaandeel JOE fm stijgt met 8,5%.

The sky is de limit voor een straffe verjaardagsstunt. 

Voor de 5de verjaardag van JOE fm daagden we de luisteraars uit om hun favoriete ‘Greatest Hit’ tot leven te brengen. Weer een user generated campagne die heel mooie cijfers kon voorleggen.

8,5%stijging marktaandeel JOE fm

30000
deelnemers online wedstrijd
10000
deelnemers radiowedstrijd
12000
aanwezigen ballonevenement Eeklo

Briefing

In 2014 werd JOE fm vijf jaar. Het marketing team van de jonge radiozender vroeg aan Dallas om er iets speciaals van te maken. En dat deden we met veel plezier.

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

‘Your greatest hits’ is de baseline van JOE fm: een radiozender waarbij de grootste hits aller tijden zo worden gebracht dat de luisteraar zich persoonlijk aangesproken en heel betrokken bij voelt.
Een ideaal moment om de baseline ‘Your Greatest Hits’ letterlijk tot leven te brengen onder de strategische noemer: De hits van vroeger, de beleving van nu.

De luisteraars mochten kiezen. Het werd ‘99 Luftballons’ van Nena. Hét uitgangspunt voor een opwekkend event met bijhorende campagne. 

De hits van vroeger, de beleving van nu.

“Nog nooit met zoveel succes zoveel lucht verkocht.”

Stijn Gansemans, Creative Partner Dallas

 

Deliverables

Van zodra JOE fm de uitdaging was aangegaan om ‘99 Luftballons’ tot leven te brengen, werd een wedstrijd georganiseerd zodat de luisteraars hun zitje in een luchtballon konden winnen.
Hét verjaardagsevenement: de 99 luchtballonnen, volgepakt met JOE fm DJ’s en luisteraars, gingen van de grond. Het volledige evenement was live te volgen op radio en werd via tv en print bekend gemaakt.

Brand impact:

  • Brand awareness
  • Fan engagement
  • Event

99_versie_2


Het resultaat

We hebben het al gezegd. De klant was in de wolken en wij ook natuurlijk. Zeker als we achteraf de CIM-cijfers te zien kregen.

video
dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN CREATIEVE AANPAK?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →