<img height="1" width="1" style="display:none;" alt="" src="https://dc.ads.linkedin.com/collect/?pid=357436&amp;fmt=gif">

Hoe snel herken jij de allergrootste hits
van JOE fm?

Meer dan 5.000 luisteraars spelen het interactief 

Hoe breng je een TOP2000 tot leven? JOE fm en Dallas deden het met een campagne waarin het herkennen van hits centraal stond. Onder andere met een interactieve game,- tv- en printcampagne. Hoe snel herken je de allergrootste hits? Meer dan 5.000 JOE-fans waagden het erop.

+ 5.000interactieve game gespeeld

4 ,48
minuten per speler
Best
beluisterde programma
EFFIE
win

Briefing

De TOP2000 van JOE fm is uitgegroeid tot dé lijst met de allergrootste hits van de laatste 40 jaar. Een belangrijk momentum voor de radiozender. De eerste twee weken van september staan dan ook helemaal in het teken van die TOP. Hoe konden we dit maximaal in de kijker… euh, luisteraar zetten? En hoe konden we zoveel mogelijk luisteraars aanporren tot stemmen?

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

JOE fm’s TOP2000. Tweeduizend van de allergrootste hits. Humh. Zijn dat niet die hits die je stuk voor stuk meteen herkent, al na de eerste noten van de intro of de startrif? Hoe lang duurt bij de intro van ‘Summer of 69’ vóór je ‘Bryan Adams!’ roept? Niet lang, als je een echte popliefhebber bent. Maar lukt dit ook zo snel als die intro op een gieter of andere ongewone instrumenten wordt gespeeld?

En ja: zelfs op de meest absurde instrumenten herken je die hits meteen.  Die aha-Erlebnis werd de hoeksteen van de campagne.

“De allergrootste hits herken je meteen”

Deliverables

Ook op print? Toch niet hét medium om met geluid aan de slag te gaan? In dat geval deden we het met geïllustreerde rebussen.

joe fm allergrootste hits

Met behulp van Zentrick-technologie - interactive layering op video - maakten we ook een entertaining game. De TOP2000-quiz, die via een aparte landingspagina kon gespeeld worden, liet luisteraars zelf uittesten hoe snel ze die hits herkennen. Via Facebook triggerde JOEfm de fans om te stemmen op de TOP2000.

Brand impact:

  • Tv-spots (met ongewone instrumenten)
  • Printcampagne (met rebussen)
  • Social media: Facebookcampagne
  • Landingspagina
  • Online game: TOP2000-quiz

“Muziek willen herkennen, de oerreflex van álle luisteraars...”

Stijn Gansemans, Creative Partner Dallas

allergrootste hits

joe fm allergrootste hits


Het resultaat

En, is die aanpak gelukt? Het interactieve online game viel overduidelijk in de smaak. Het spel werd ruim 5.000 keer gespeeld. Bovendien hield het spel de deelnemers gemiddeld 4,48 minuten bezig. En dat is laaang in de wereld van vluchtige reclameboodschappen.

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN CREATIEVE AANPAK?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →