Concurrenten maken reclame voor
Dallas Antwerp

Nieuw communicatiebureau van start met listige B2B-strategie

Een nieuw communicatiebureau lanceren in een sector die alles al minstens één keer heeft gezien. Hoe pak je dat aan? Word of mouth, dat is toch de beste reclame? Wat als we onze eigen concurrenten voor onze kar zouden spannen?

Zo gezegd, zo gedaan. We stuurden een cameraploeg op hen af. En de rest is history. Dallas history.

1.000-den volgers bereikt via Twitter

+ 1000
toeschouwers op Marketing Day
+ 1400
views filmpje
+ 20 %
response rate e-mail
video

Briefing

Maart 2012. De reclamebureaus MIA en Openhere fuseren. Hoog tijd voor een relaunch onder de nieuwe naam: Dallas Antwerp. Hoe kan je zonder groot budget toch sterk opvallen in de Belgische marketing- en communicatie-scene? Door het slim aan te pakken. Wat als we de concurrerende bureaus reclame zouden laten maken voor ons? Ze deden het. (Maar zonder het zelf te beseffen).

Heb jij voor ons ook zo'n uitdaging?

Idee

De nieuwe propositie die we als Dallas Antwerp in maart 2012 wilden lanceren was ‘We write brandsoaps’. Een goed (en brandend actueel!) aanknopingspunt om enkele CEO’s van concurrerende bureaus voor de camera te halen en een microfoon onder de neus te duwen. Op die manier konden we hen uitspraken ontlokken die perfect in ons kraam - Dallas Antwerp lanceren - zouden passen.

Dus vroegen we de CEO’s van die bureaus naar hun mening over tv-soaps en de terugkeer van de soap ‘Dallas’ op antenne in 2012. Die beelden en quotes monteerden we in een leuk testimonial filmpje. Zo maakten zij reclame voor ons communicatiebureau Dallas Antwerp.

“We write brandsoaps”

“Ons vak moet toch ook plezant blijven, nietwaar?”

Stijn Gansemans, Creative Partner Dallas

Deliverables

 

Brand impact

  • Brand awareness
  • Viral video
  • Aankondiging op Marketing Day congres
  • Aankondiging e-mail

De stunt

22 maart 2012. Dag van de stunt, tijdens het Marketing Day congres.

We kochten mediaruimte op het grote scherm in het auditorium en toonden daar het filmpje aan meer dan 1.000 professionals. Als sponsor van het event was ons nieuwe logo van Dallas Antwerp overal aanwezig en kregen we de kans om ons agency aan veel prospects te presenteren.

‘s Ochtends hadden we al een avant-première via de Twitter accounts van alle actoren uit ons filmpje: de CEO’s van de concurrentie. We lanceerden ons online filmpje en bedankten de spelers in het filmpje, onze grootste concurrenten, voor hun medewerking.


Via e-mail stuurden we het filmpje ook naar een uitgebreid adressenbestand. Diezelfde dag ging de nieuwe website dallas.be live, net als onze Twitter- en Facebook-accounts.

 

“Dallas is de droom hé.”

Karel Vinck, Duval Guillaume Modem

Het resultaat

Het filmpje werd snel opgepikt in de communicatiesector. Ongeveer 1.000 aanwezigen op Marketing Day waren getuige van de stunt. Meer dan 1.400 kwalitatieve contacten - die we bereikten via e-mail -  keken het filmpje uit vlak na de lancering. Met een response rate die ruim boven de 20% lag, leverde die e-mail heel wat positieve feedback op. Bovendien bereikten we de duizenden Twitter-volgers van onze directe concurrenten

dirk-1-1

WIL JIJ EENS PRATEN OVER BRAND IMPACT?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →