Prachtige Plannen van prachtige mensen

Hoe straffe verhalen méér kunnen bereiken dan straffe producten

Je eigen basketbalclub runnen, een buitengewoon gastvrij restaurant openen, een warme thuis bouwen met je beste vrienden of richting geven aan je toekomst tijdens interessante workshops in een weekendschool : onze Belgische jongeren maken Prachtige Plannen. In deze campagne stellen we er graag vier aan u voor.

Ontdek de verhalen van mensen die hun eigen toekomst zèlf durven vastpakken, samen met P&V Verzekeringen.

+ 3 Mln
online video views
+ 5 Mln
Ad impressies
+ 21 k
website bezoekers na 1 maand
HubSpot Video

 

HubSpot Video

 

HubSpot Video

 

HubSpot Video

 

DOELSTELLING

Verder bouwen aan de notoriëteit en merkpositionering van P&V Verzekeringen. En een connectie maken met de 300 exclusieve P&V-adviseurs. Dat was onze vervolgopdracht op de campagne ‘Leef Vooruit’ van december 2020 Toen vroegen we naar de plannen van Belgen, nu tonen we concreet hoe ze die realiseren.

"P&V méér nationale merkbekendheid geven door het te laden met ons sterke DNA, dat is ons doel."

An Van den Cruyce, Manager External Communications, Branding & Digital Content P&V Group

De campagne

Zolang ú plannen blijft maken, zijn wij er om ze te verzekeren. Dat bleef de basis waarop we verder bouwden. Met een specifieke mediakeuze van podcast en radio om de verhalen écht de ruimte te geven die ze verdienen. Ondersteund door online video, website én in POS bij de P&V-adviseurs.

Sommige verhalen moeten gehoord worden. Daarom riepen we de podcastreeks ‘Prachtige Plannen’ in het leven. Elke aflevering staat in het teken van een bijzondere (groep) jongere(n), stuk voor stuk klaar om het leven – ondanks corona en andere uitdagingen – keihard vast te grijpen. Naast de jongeren zelf lieten we ook verschillende experts aan het woord, die de afleveringen verder verrijken met hun kennis.

In korte online teasers kregen de stemmen van de jongeren een gezicht. We shootten reportagebeelden die we monteerden tot aantrekkelijke fragmenten om de projecten één voor één voor te stellen. Op het einde van elke video volgde een heldere call to action om kijkers naar de podcast te leiden.

P&V_casePM_podcast_MolenbeekRebels_weboptimized

 

P&V_casePM_podcast_Honk_weboptimized

 

P&V_casePM_podcast_Tada_weboptimized

 

Wie de video’s volgde, belandde vanzelf op de Prachtige Plannen-website, waarop we per aflevering een webpagina creëerden. Daar kregen de mensen een langere video te zien en werden ze opnieuw getriggerd om de podcast te beluisteren. Onderaan de pagina startte ook de sales funnel voor (niet-)klanten die door de podcast geïnspireerd werden om hun Prachtige Plan met een P&V-agent te bespreken.

audio
audio

Ook radiospots werden ingezet om mensen naar de podcast te leiden. In spots van 30 seconden kregen luisteraars al een voorproefje van de verschillende afleveringen.

audio
audio

Naast de podcast zorgden we ook voor verschillende touch points met een directere call to action naar de P&V-agenten. In korte radiospots van tien seconden hoorde je telkens een origineel Prachtig Plan en de baseline. We vervolledigden de campagne met digitale affiches voor de verschillende P&V-kantoren en moedigden voorbijgangers zo aan om binnen over hun Prachtig Plan te komen spreken.

HubSpot Video

 

"Het optimisme en de dynamiek van jonge mensen -zelfs tijdens corona- kan zeer inspirerend werken voor onze doelgroep van Belgische gezinnen."

Dirk Wauters, Directeur Communication

De resultaten

Deze campagne loopt nog de hele zomer van 2021. Benieuwd naar de resultaten? Kom dan zeker binnenkort terug!

Dirk Cassiers

WIL JIJ EENS PRATEN OVER EEN IMPACTVOLLE CAMPAGNE?

Boek een call met Dirk

Meus signeert

Hoe geef je de salescijfers van een boek van tv-chef Jeroen Meus een boost rond eindejaar? Met een slimme live activatie voor de die-hard fans.

Lees meer →

Kom op tegen Kanker

Hoe kan je rokende ouders sensibiliseren zonder te stigmatiseren? Door het speelgoed van hun kinderen aan het woord te laten.

Lees meer →

CASS

De lancering van een nieuwe muziekartiest vraagt de juiste marketing, artist branding en support bij de launch.

Lees meer →